Ea a fost marcata de recitalurile a doi titani: Mircea Albulescu si Dorel Visan si de spectacolul "Domnisoara Iulia", de A. Strindberg, al prestigiosului teatru vienez Pygmalion. Au mai participat teatrele din Braila, Galati si, bineinteles, Giurgiu, care au adus in repertoriu numai autori romani (dovada certa ca directorul Mircea M. Ionescu se tine de cuvant.): I.L. Caragiale, Tudor Musatescu, Eugen Ionescu si Doru Motoc.
Intre regizori i-am remarcat pe Dan Tudor, Geirun Tino, Mihai Bisericanu, mircea Marin, Emil Gaju, Vili Nicolov, Phillip Kaplan, intre actori pe Adriana Trandafir, Magda Catone si Marius Bodochi, iar dramaturgii au fost reprezentati de Dinu Grigorescu, Lucia Verona, Mircea M. Ionescu si Doru Motoc.
Festivalul giurgiuvean a fost incununat de premierea castigatorilor concursului "Dramaturgie in doi", initiat cu acest prilej. Au primit trofeele: Ion Bogdan Martin, Carmen Dominte si Mirel buzdugan. Publicul giurgiuvean? Am vazut sali pline si asta spune tot.
Peste o asemenea reusita, sprijinita substantial de Consiliul Judetean, de Primarie si de sponsori locali, s-a profilat si o nedorita umbra: imensa tristete a actorilor giurgiuveni disponibilizati, ramasi fara o minima garantie a zilei de maine, la dispozitia modestului buget al teatrului local.
Sursa: jurnalul.ro
"Descult in parc" a fost reprogramat... Daniel Buzdugan promite sa cante Pavarotti. Mihai Morar se face hip-hoper...