- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Intrucat anul bisect si ziua de 29 februarie sunt asociate in traditiile internationale cu broastele - cunoscute pentru sariturile pe care le fac pentru a se deplasa -, noul logo al Google este realizat sub forma unui desen animat, care cuprinde patru broaste.
Noul logo al Google este inspirat si de cea mai faimoasa opera comica a lui Gioachino Rossini - "Barbierul din Sevilla" (compusa in 1816) -, unul dintre cele mai jucate spectacole de gen din lume. In logoul Google, una dintre broaste canta la pian, iar alta interpreteaza rolul sopranei - Rosina (care este prezentata efectuand un salt). Din noul logo nu lipseste nici barbierul-broasca, care-l interpreteaza pe Figaro, iar broasca pe care o barbiereste este contele Almaviva.
Logoul are insa si o alta simbolistica - la care face trimitere broasca soprana, care transmite inimioare catre pianistul-broasca. Traditia britanica spune ca, daca o femeie il cere in casatorie pe barbatul iubit in ziua de 29 februarie, acesta nu ii poate refuza oferta. Daca totusi refuza mariajul, barbatul va fi pedepsit.
Gioachino Rossini s-a nascut pe 29 februarie 1792, in Pesaro, si a decedat pe 13 noiembrie 1868, la Paris. Este unul dintre cei mai celebri compozitori din toate timpurile si s-a bucurat de faima inca din timpul vietii sale. Intrucat parintii sai erau pasionati de muzica - tatal sau canta la corn, iar mama sa era cantareata -, Gioachino Rossini a facut parte inca de la varsta de sase ani din grupul muzical al tatalui sau. A inceput sa studieze muzica dupa ce familia lui s-a mutat la Bologna, iar primele lui compozitii dateaza de la varsta de 15 ani.
Activitatea de compozitor ocupa doar prima parte a vietii sale, fiind marcata de succese care il conduc la Napoli (unde se casatoreste cu interpreta Isabella Colbran), apoi in strainatate: la Viena unde se intalneste cu Beethoven, la Londra si, la Paris, unde se stabileste, in 1824, preluand functia de director al teatrului italian.
Printre lucrarile sale din respectiva perioada se numara: "Barbierul din Sevilla" si "Otello" (compuse in 1816), "Cenusareasa" (1817), "Semiramide" (1823), aceasta din urma fiind ultima dintre marile lui opere compuse pentru scenele italiene. La Paris va compune in limba franceza opere precum "Siége de Corinthe", iar ultimele sale opere - "Contele Ory" (1828) si "Wilhelm Tell" (1829) - au fost compuse direct de pe librete franceze.
Google isi modifica frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalitati.
Citeste si Jurnalul!
Jazz si carte: Academicianul Eugen Simion lanseaza un volum dedicat lui Mircea Eliade... A1.ro iti recomanda azi filmul "The vow - Juramantul". Vezi trailerul!...