Căutare Live

Ion Caramitru a fost reales presedinte al UNITER

La Adunarea generala de dare de seama si alegeri a Uniunii Teatrale din Romania (UNITER), care a avut loc luni, Ion Caramitru (foto, dreapta) a fost desemnat presedintele acestei organizatii de creatori, iar Aura Corbeanu (foto, stanga) vicepresedinte

Statutul permite sa se depuna candidaturi la functia de presedinte asociata cu functia de vicepresedinte - sistem american pe care noi l-am copiat, spunea Ion Caramitru la adunare. El a apelat la Aura Corbeanu, pentru a intra impreuna in cursa pentru conducerea uniunii, inscriindu-se in ultima zi anuntata pentru depunerea candidaturilor. Altcineva nu a mai candidat. Caramitru ar fi vrut sa se bata pe aceasta functie neplatita si chiar si-a pus si o intrebare retorica: si daca eu nu o sa mai fiu, ce, nu trebuie sa conduca cineva?

Caramitru afirma in fata asistentei ca de opt ani se tot pregateste sa se retraga de la presedintia UNITER, uniune pe care el a format-o cu alti oameni de teatru in 1990. E presedinte de 20 de ani, obtinand un nou mandat pentru patru ani. Are 68 de ani. E si director al TNB. A vorbit despre multele probleme cu care s-a confruntat uniunea, in special despre pericolul de a pierde sediul (pentru care a intervenit si Radu Beligan), despre realizarile obtinute pentru artisti de-a lungul anilor. In noul mandat, mai are un gand - sa duca la indeplinire construirea unei case pentru artistii pensionari. Aceasta idee, mai veche, pare foarte greu totusi de indeplinit. Chiar daca exista terenul dat UNITER-ului pentru o perioada indelungata, tot al statului este, iar investitorii nu doresc sa aloce bani intr-un proiect care sa fie al statului. Deci, este nevoie de un nou cadru legislativ privind aceasta problema.

La adunare s-au ales noii membri ai Senatului UNITER. Alaturi de Caramitru si Corbeanu, in componenta acestuia au intrat actorii Emil Boroghina, Virginea Mirea, Ilinca Tomoroveanu, Ozana Oancea, Ana Ciontea, Miklos Bacs, Eusebiu Stefanescu, Adi Carauleanu (membru supleant); regizorii Alexandru Tocilescu, Tompa Gabor, Bocsardi Laszlo (membru supleant); scenografii Mihai Madescu, Dragos Buhagiar, Puiu Antemir (membru supleant); criticii de teatru Marina Constantinescu, Alice Georgescu si Florica Ichim (membru supleant).

Sursa: jurnalul.ro

Foto: Intact Images

Best See Label” si “Best See Dance Track” pentru CAT MUSIC in cadrul festiovalului SOUTH-EAST EUROPEAN MUSIC EVENT 2010... Singurul roman cistigator al premiului Grammy, in concert ICR la Bruxelles...
Ultimele știri