Antena Căutare

Martisor muzical oferit de ansamblul "Five", la Sala Radio

Publicul iubitor de muzica are parte de un martisor muzical oferit de ansamblul "Five", marti, 6 martie 2012, ora 19.00, la Studioul Alfred Alessandrescu al Radiodifuziunii Romane. Ansamblul "Five" este un cvintet de suflatori alcatuit din Gratian Papara (flaut), Valentin Ghita (oboi), Adrian Duminica (clarinet), Gavril Gasca (corn) – membri ai Orchestrei Nationale Radio si Gabriel Sava (fagot), membru al Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu”. Cei cinci artisti au pregatit un recital alcatuit din lucrari atractive si variate ca gen, compuse de A. Malcom, E. Grieg, W. A. Mozart, J. S. Bach, G. Bizet, P. I. Ceaikovski, Johann si Joseph Strauss, Cl. Debussy, S. Joplin, W. Josephs, A. Zecquinha, H. Mancini, G. Gershwin, E. Granados. Intrarea publicului la concert este libera.

Nascut in anul 1977, Gratian Papara a absolvit cursurile Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, urmand si cursuri de master in cadrul aceleiasi institutii, precum si la Facultatea de Muzica din cadrul Universitatii din Georgia - SUA. A mai urmat cursuri de maiestrie cu Heidi Intermuler, Pierre Yves Artaud, Enrico Cannata, M. Root si Alex Murray. Intre 1998-2002 a fost prim flautist al Orchestrei Filarmonicii din Giurgiu, iar din anul 2002 este solist instrumentist si sef de partida in cadrul Orchestrei Nationale Radio. A mai colaborat cu orchestra simfonica a Festivalului din Tirol. A fost distins cu numeroase premii in cadrul competitiilor nationale, iar in anul 2007 a obtinut Premiul I la Concursul International de Flaut din Volos - Grecia. A sustinut recitaluri atat in tara cat si in Bulgaria, Emiratele Arabe, China, Belgia, Olanda, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Grecia, Germania, Austria.

Valentin Ghita a urmat cursurile Academiei de Muzica Gheorghe Dima din Cluj-Napoca (clasa prof. Aurel Marc) si apoi pe cele ale Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti (clasa prof. Florin Ionoaia). De-a lungul timpului a mai urmat cursuri de maiestrie interpretativa cu Dorin Gliga, Francois Leleux, David Walter, Matthias Backer, Hans Elhorst, Emilia Ksánky, Tuomas Kaipainen si Ingo Goritzki, iar in anul 2005 a sustinut un curs de maiestrie interpretativa la Mumbay - India. In prezent Valentin Ghita este doctorand in cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. A fost distins cu numeroase premii in cadrul Concursurilor Nationale de specialitate si a colaborat cu Filarmonica din Pitesti, Filarmonica Transilvania, Orchestra Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, Orchestra Academiei de Muzica Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. In prezent, Valentin Ghita este solist instrumentist in cadrul Orchestrei Nationale Radio.

Nascut in anul 1976, Adrian Duminica a absolvit cursurile Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, la clasa prof. Ion Nedelciu. Si-a continuat formarea muzicala urmand cursuri de Master la Universitatea de Muzica din Mannheim (prof. Anton Hollich). Activitatea sa artistica insumeaza concerte alaturi de Orchestra Filarmonicii din Ramnicu Valcea, Orchestra Nationala Radio, Orchestra de Camera Radio, Kurpfaelzisches Kammerorchester - Germania, Philharmonisches Orchester Heilbronn - Germania si Mannheimer Hochschulorchester - Germania. Intre 1996-1998 a fost membru al Cvintetului Amphion, intre 1998-2000 a activat in cadrul Cvintetului National de Suflatori Concordia si in perioada 2002-2004 a fost membru al Octetului de Suflatori al Facultatii de Muzica din Mannhein.

Gabriel Sava a fost solist instrumentist in cadrul Orchestrei de Camera Radio, iar din anul 2009 este solist instrumentist - sef de partida al Orchestrei Nationale Radio. A fost distins cu premii la Olimpiada Nationala de Muzica (Timisoara - 1993), Concursul National de Suflatori (Constanta - 1994), Concursul International de Suflatori (Brasov - 1995), Concursul Yamaha (Bucuresti - 1997), Concursul International Présence de l'Art à Travers le Monde (Bucuresti - 1999). A efectuat numeroase turnee in Franta, Germania, Spania, Japonia, Anglia, Italia, Elvetia, Grecia, Bulgaria, etc.

Articolul continuă după reclamă

Absolvent al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, Gabriel Sava a fost laureat de-a lungul timpului cu Premii I la Concursurile Nationale organizate intre 1991-1992, a primit Premiul al II-lea la Concursul National (Bucuresti - 2004), iar in anul 2004 a fost distins cu Premiul I la Concursul International de la Brasov. In tara a sustinut concerte si recitaluri in Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Constanta, Craiova, Bacau, Timisoara, Ramnicu Valcea, Cluj-Napoca, Iasi, Oradea, Satu Mare, iar in strainatate in Germania, Italia, Spania, Franta, Belgia, Elvetia, Coreea de Sud, Japonia, Marea Britanie, Turcia, Portugalia, Singapore, etc. In prezent Gabriel Sava este prim fagotist in Orchestra Filarmonicii George Enescu, colaborand totodata cu Orchestra Virtuozii din Bucuresti si Orchestra de Camera Filarmonia; este membru al ansamblului de fagoturi Acolade si al ansamblului Profil. Din anul 2007, Gabriel Sava este doctorand in cadrul Universitatii de Muzica Bucuresti.

Nascut in anul 1970, Gavril Gasca a absolvit Liceul de Muzica si Arte Plastice din Iasi unde a studiat cu prof. N. Mustata, continuandu-si apoi formarea muzicala la Academia de Muzica din Bucuresti (clasa prof. Nicolae Lipoczi). In Germania a fost invitat la Festivalul Muzical din Bayreuth, iar la Brasov a urmat un master - class alaturi de prof. I. Ratiu. A colaborat cu Orchestra Nationala din Liban, cu Opera Nationala Bucuresti, Teatrul de Opereta Ion Dacian, Filarmonica George Enescu - Bucuresti, Filarmonica Banatul din Timisoara, Filarmonica Moldova din Iasi, Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiesti, Filarmonicile din Pitesti, Brasov sau Sibiu. A realizat turnee alaturi de Orchestra Sinfonia Bucuresti si este membru al Spirit Brass Ensemble, Arheus, Concertino, Hornopolis, Radio Horn Quartet. In prezent Gavril Gisca este solist instrumentist in cadrul Orchestrei Nationale Radio din Bucuresti.

Sursa: Hotnews

Ce facem in week-end?... „Iulius Caesar” se joaca pe scena Godot...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 31 octombrie 2024. Andreea și Andra au câștigat suma de 25 000 lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 31 octombrie 2024. Andreea și Andra au câștigat suma de 25 000 lei Joi, 31.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x