Organizatorii evenimentului Media Link Business si ASAS si-au propus sa-i rasfete pe bucuresteni cu bucate alese. Vedetele acestei editii vor fi pastrama si carnatii de Plescoi, babicul si ghiudemul produse tot in Plescoi, judetul Buzau precum si preparatele pe baza de pastrav aduse la targ de Ionela Palistan din Palanca, judetul Bacau. Pe langa pastravul prajit, acompaniat de mujdei, gospodina le-a mai pregatit vizitatorilor sarmale "in foi de vita cu pastrav", pateu de pastrav, marinata etc.
La atelierul de creatie gastronomica, deschis la prima editie a targului din acest an, bucurestenii vor putea sa invete, de la Rodica Tiplea, din Ocna Sugatag, judetul Maramures, cum sa prepare, dupa o reteta traditionala, o "delicioasa prajitura cu mar". La final "creatia" Rodicai va fi oferita spre degustare vizitatorilor aflati in targ. "Toate produsele sunt naturale: faina de la o moara din zona, oua de casa, smantana (graustour), untura de la porcul de Craciun si mere nestropite din zona noastra. Se face foarte usor, iar dupa ce intindem foaia, va dezvalui un mic secret: pentru ca merele curatate si stoarse in care am pus zahar, vanilie si scortisoara tot mai lasa zeama, se adauga un pic de gris si apoi foaia a doua. Dupa gust, putem pune, dupa ce se coace, zahar pudra. Mai e un secret, din mosi stramosi, cand se baga prajitura in cuptor se inteapa foia ca sa iasa aburul", a spus gospodina.
Nici cei mici nu au fost uitati. Sambata, 14 mai, incepand cu ora 11:00, va debuta concursul de desene "Nicolae Grigorescu, om al satului romanesc", competitie la care vor participa elevii Scolii din Potlogi, judetul Dambovita, precum si cei ai Scolii nr. 17 "Pia Bratianu" din Bucuresti. In urma deliberarii juriului format din profesori de la cele doua scoli, elevii vor primi diplome de participare, dar si o carte despre pictorul Nicolae Grigorescu.
Citeste si Jurnalul!