Vineri, 23 aprilie, Financiarul va ofera volumul 2 din seria dedicata Arhitecturii - "De la apogeul Renasterii pana in sec. XIX". In a doua jumatate a secolului al XVI-lea, Parisul devine centrul dezvoltarii arhitecturii franceze. Barocul, stil arhitectural plin de dinamism si culoare, s-a raspandit pana in secolul XVIII in intreaga Europa. Secolele XVII si XVIII au insemnat intoarcerea la clasicism. Noul stil a adus inovatii contructive, precum cupolele ranforsate si nucleele interioare, care suplimentau rezistenta cladirilor. Arhitectura secolului XIX a fost influentata in mare masura de orientarile mai vechi si de stilurile straine, exotice, care au fost adaptate noilor tehnologii. École des Beaux Arts din Paris a exercitat o influenta covarsitoare asupra arhitectilor perioadei.
Stiati ca:
Termenul baroc provine din cuvantul portughez „barocco", ce denumeste „o perla cu forma neregulata".
Acoperisul mansardat (acoperis cu panta abrupta si o culme ingusta si plata) si-a dobandit numele de la François Mansart, constructor francez celebru, cel care a stabilit modelul standard pentru hotelul parizian. Temperamental din fire, Mansart era celebru pentru faptul ca isi demola cladirile pentru a le reface in alt stil.
Thomas Jefferson, al treilea presedinte al Statelor Unite si autor al Declaratiei de Independenta, a fost si un arhitect desavarsit. Jefferson a fost implicat in proiectarea Capitoliului federal din Washington, dar si a cladirilor altor institutii publice.
Veritabila investitie culturala pentru o buna educatie, "RAFTUL DE CULTURA GENERALA" reuneste ghiduri esentiale, bogat ilustrate si accesibile tuturor. Cea mai noua colectie FINANCIARUL realizata impreuna cu editura LITERA va ofera toate informatiile de care aveti nevoie pentru a va satisface orice curiozitate. Formatul fiecarui volum este de 17,5 x 23 cm iar numarul de pagini este cuprins intre 144 si 180. Colectia apare in conditii grafice impresionante, un layout atractiv, ilustratii spectaculoase, coperta cartonata, hartie lucioasa.
Pachetul ziar + volumul 11 al „RAFTULUI DE CULTURA GENERALA - "ARHITECTURA "De la apogeul Renasterii pana in sec. XIX" costa 15 lei si se distribuie impreuna cu editia de vineri, 23 aprilie a Financiarului.
Succesiunea volumelor colectiei FINANCIARUL "RAFTUL de CULTURA GENERALA" este urmatoarea:
ARHITECTURA (evolutie, stiluri, personalitati)
Volumul 1 (10) - Din Preistorie la Renasterea timpurie (16 aprilie)
Volumul 2 (11) - De la apogeul Renasterii pana in sec. XIX (23 aprilie)
Volumul 3 (12) - Secolul XX (30 aprilie)
FILMUL (regizori, genuri, capodopere)
Volumul 1 (13) : De la origini la al 2-lea Razboi Mondial (7 mai)
Volumul 2 (14) : Cinematografia postbelica (14 mai)
Volumul 3 (15) : Cinematografia de autor (21 mai)
ISTORIA
Volumul 1 (16) : Antichitatea si Evul Mediu (28 mai)
Volumul 2 (17) : Perioada moderna (4 iunie)
Volumul 3 (18) : Lumea contemporana (11 iunie)
Primele trei tituri aparute ale RAFTULUI de CULTURA GENERALE au fost: ARTA (3 volume), MITOLOGIA ( 3 volume) si BIBLIA - PERSONAJE si EVENIMENTE ( 3 volume)
"RAFTUL de CULTURA GENERALA" este cea de-a cincea colectie editoriala lansata de cel mai popular cotidian de afaceri FINANCIARUL, dupa MAREA ENCICLOPEDIE a STATELOR LUMII, MAREA ENCICLOPEDIE A CUNOASTERII, MAREA ISTORIE ILUSTRATA a LUMII si DESCOPERA LUMEA. Pe langa acestea Financiarul a oferit cititorilor sai deopotriva literatura de business si de intelegere a relatiilor politico-economice internationale: „Gandeste ca un campion" si „Esecul in afaceri. 10 reguli de urmat", "Putin si noua Rusie". Financiarul este editat de Media Casa Press, o companie a INTACT MEDIA GROUP.
“150 de alimente esentiale pentru imunitate", de la Felicia... Lansare de carte "Poemele secretarei", de Ștefania Mihalache...