Antena Căutare

Robert Serban, invitat al Festivalului European Literature Night de la Londra

Miercuri, 16 mai, ora 18.30, in cadrul Festivalului European Literature Night de la Londra, Robert Serban va citi o selectie de poeme din cel mai recent volum al sau, "Moartea parafina", aparut la Editura Cartea Romaneasca (2010). Evenimentul va avea loc Centrul de Conferinte British Library si va fi moderat de Rosie Goldsmith, jurnalist BBC.

European Literature Night - un maraton international de lecturi pentru iubitorii de literatura, organizat simultan in 20 de capitale din Europa si Asia -, este initiat de 24 de institutii culturale europene (EUNIC Londra), precum si de Comisia Europeana in Marea Britanie.

Aflat la a patra editie, evenimentul de la British Library prezinta noua scriitori din Austria, Danemarca, Franta, Germania, Ungaria, Muntenegru, Polonia, Romania si Suedia. De la romane politiste la pagini de dragoste, sau de la naratiuni istorice la literatura horror, povestiri scurte si vers contemporan, autorii selectati sunt exponenti marcanti ai literaturii tarilor din care provin si vor crea un dialog pan-european despre noua literatura in traducere.

Robert Serban s-a nascut la 4 octombrie 1970, in Turnu Severin. Este scriitor, jurnalist si editor. Traieste in Timisoara. A debutat cu cartea Fireste ca exagerez (poezie, 1994, Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din Romania). Au urmat Odyssex (poezie, 1996), Piper pe limba (interviuri, 1999, Premiul filialei din Timisoara a U. S. R.), Pe urmele marelui fluviu/ Auf den Spuren des grossen Stroms (coautor, poezie si proza, 2002), Timisoara in trei prieteni (coautor, poezie, 2003, Premiul revistei Poesis), A cincea roata (interviuri, 2004, Premiul filialei din Timisoara a U. S. R.), Barzaconii/ Anus dazumal (proza, 2005), Cinema la mine-acasa (poezie, 2006), Athenee Palace Hotel (coautor, teatru, 2007), Ochiul cu streasina (publicistica, 2007), O caruta incarcata cu nimic/ Ein karren beladen mit nichts (coautor, poezie, 2008) si Moartea parafina (poezie, 2010).

Sursa: Sapteseri

Greii Internetului vin in Romania la RoNewMedia... Selectie speciala Red Bull Art Of Can la Muzeul National de Arta Contemporana...
Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x