Avanpremiera filmului Moromeţii 2 a avut parte de un eșec în Alexandria. Spectatorii s-au ridicat și au plecat

 

Avanpremiera filmului Moromeţii 2 a avut parte de un eșec în Alexandria. Din cauza sonorizării de proastă calitate, sute  de spectatori din Teleorman s-au ridicat și au părăsit sala. Filmul s-a proiectat într-o sală de sport deoarece orașul nu are cinematograf.

Decizia luată de organizatorii evenimentului, Transilvania International Film Festival, de a proiecta filmul într-o sală de sport cu sonorizare proastă, a dus la eșecul avampremierei în orașul natal al scriitorul Marin Preda. Pentru proiecția de gală organizatorii au ales cea mai mare sală din oraș,  Sala Polivalent, dat fiind faptul că Alexandria nu are cinematograf.

Peste 4000 de oameni au participat la Premiera de gală „Moromeții 2” din București

În Alexandria nu există decât un mini-cinematograf în Casa de Cultură a oraşului, dar care are o capacitate de puţin peste 70 de locuri, care nu ar fi putut susţine un eveniment de amploarea avanpremierei filmului Moromeţii 2, filmat în localitatea Talpa.

Avanpremiera filmului Moromeţii 2 din Alexandria a sos sute de oameni din sală

Începerea filmului s-a amânat cu 15 minute pentru ca toți oamenii care și-au cumpărat bilet, la avanpremiera filmului Moromeții 2, să-și poată ocupa locurile.

După doar câteva minute de la începerea filmului, sute de spectatori s-au ridicat nervoși și au părăsit Sala Polivalentă din Alexandria, plângându-se de acustica proastă şi zgomotul infernal al aparatelor de aer condiţionat.

După eșecul avanpremierei filmului Moromeții 2, câțiva oameni și-au exprimat părerea pe o rețea de socializare în legătură cu incidentul din Teleorman.

Florentin Mocanu: „Alexandria, 07.11.2018, un eveniment inedit, proiecţia peliculei Moromeţii 2. Sala Polivalentă. Plină la refuz. Momentul începerii se amână cu 15 minute pentru a putea intra în sală toţi cei ce aveau bilete şi datorită afluenţei nu reuşiseră. Începe! Nu, trebuie ca domnul viceprimar să ne adreseze câteva cuvinte. Până la urmă începe. Dar... ce e asta? Sonorizarea sub orice critică. Oamenii încep să protesteze. După 7-8 minute de chin încep să plece. Am plecat şi noi. Alexandria, un municipiu reşedinţă de judeţ care nu are cinematograf, nu are teatru, filarmonică sau măcar o sală de casă de culură a sindicatelor.... În 2018, la 11 ani de la intrarea în UE iar autorităţile locale sunt cam aceleaşi de prea mulţi ani şi ar trebui să fi rezolvat aceste probleme. Sau poate nu se văd de la înălţimile funcţiilor lor. Setea de a vedea un film a alexăndrenilor şi a celor veniţi din toate colţurile judeţului a fost călcată în picioare de o organizare lipsită de respect şi responsabilitate”

Carmen Petrescu: „Am sperat să asist la un eveniment cultural deosebit, aspect rarisim pentru urbea noastră, respectiv lansarea filmului Moromeţii 2 în Sala Polivalentă din Alexandria. Evenimentul a fost „deosebit“, dar nu din punct de vedere cultural, ci tehnic. Bref, sonorizarea sub orice critică şi zgomotul de fond „asigurat” de instalaţia de ventilare/climatizare au făcut rostirile actorilor absolut neinteligibile, aspect ce m-a făcut ca după 10 minute pline de nervi să părăsesc sala, împreună cu alte zeci (poate până la urmă sute) de spectatori. Absolut condamnabil gestul organizatorilor de a nu efectua nişte minimale probe de sunet/acustică în sala respectivă, pentru a vedea dacă se pretează unui astfel de eveniment. Păcat de timpul irosit şi de speranţele înşelate! Cu siguranţă voi merge să îl văd în Bucureşti la un cinema sau într-un Mall, pentru că în Alexandria nu avem cinematograf (încă)"

Primăria din Alexandria dă vina pe organizatori

„La Sala Polivalentă ar fi trebuit să aibă loc proiecţia în avanpremieră a filmului Moromeţii 2. Evenimentul a fost atât de aşteptat încât a umplut toată sala. Oamenii au venit să vizioneze filmul şi o mare parte au plecat dezamăgiţi. Firma care organizează turneul naţional de promovare şi care nu are legătură cu Primăria Municipiului Alexandria a „omis” să verifice condiţiile de sonorizare şi aşa s-a ajuns la o situaţie extrem de neplăcută. Având în vedere ca filmul va fi proiectat în cinematografe începând cu data de 14 noiembrie vă aşteptăm la film, în incinta Casei de Cultura, în condiţii normale de vizionare"

Sursa: .mediafax.rofacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
50 DE ANI DE LA PRIMA ASELENIZARE

vezi mai multe