Antena Căutare

Ce boli grave ascunde râsul lui Joker. De unde s-a inspirat Joaquin Phoenix pentru râsul isteric

Ce boli grave ascunde râsul lui Joker. Nervos, cu privirea speriată și cu vocea tremurândă, Arthur Fleck (Joker, intrepretat de actorul Joaquin Phoenix) preferă să nu fie strigat, cuvintele nu-i ies, iar când încearcă să vorbească , gura îi explodează într-un râs isteric și forțat, care nu poate fi controlat.  

joker

Ce boli grave ascunde râsul lui Joker. Nervos, cu privirea speriată și cu vocea tremurândă, Arthur Fleck (Joker, intrepretat de actorul Joaquin Phoenix) preferă să nu fie strigat, cuvintele nu-i ies, iar când încearcă să vorbească , gura îi explodează într-un râs isteric și forțat, care nu poate fi controlat.

Clovnul Joker suferă însă de o anumită boală mentală care nu este specificată. Dar, există în realitate oare o boală care să provoace, printre altele, astfel de reacții. Sau este doar pură ficțiune?!

Tumoarea benignă și epilepsia

Râsul necontrolat și involuntar este una dintre sinmptomele în cazul personajului intrepretat de Joaquin Phoenix, și anume, poate fi vorba despre ”criză de epilepsie gelastică”, explică specialiștii. ”Acest tip de epilepsie este rar și reprezintă doar 0,2% din totalul crizelor epileptice. Caracteristica este că este un râs care apare necorespunzător, iar pacientul nu este fericit. Este un râs fără motiv!”

Articolul continuă după reclamă

Cea mai frecventă cauză a acestui tip de epilepsie "este o tumoră mică în hipotalamus pe care o numim hamartom hipotalamic, dar se poate datora și altor cauze cum ar fi creșterea tumorii în lobii frontali sau temporali. Astfel de crize de epilepsie reprezintă un stres suplimentar, deoarece dacă unul are o criză (în fațaa celorlalți) și își pierde cunoștința, nu se întâmplă nimic, dar dacă ești conștient și râzi în situații inoportune, asta îi provoacă suferință mare celui care o are".

Acest tip de afecțiune este de obicei controlată cu medicamente antiepileptice și, în unele cazuri, unde este posibil, cu intervenție chirurgicală. Dacă este lăsat necontrolat, un pacient poate avea crize zilnice, dar dacă este tratat, acestea pot fi reduse la una sau două pe lună sau pot dispărea, în funcție de fiecare caz.

Pe de altă parte, clarifică specialiștii în neurologie, epilepsia nu este singura afecțiune care poate duce la râs involuntar și necontrolat. Există, de asemenea, patologii pseudobulbare, cunoscute și sub denumirea de incontinență afectivă, care pot provoca episoade de râs sau plâns, „dar sunt mai tipice la pacienții vârstnici cu boli neurodegenerative”, „Sunt pacienți vârstnici în ultimele etape ale bolilor lor, ceea ce nu ar fi cazul Jokerului”.

"Toy Story 4" este a cincea producţie Disney care a depăşit un miliard de dolari încasări în 2019... "Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole", de vineri pe marile ecrane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x