Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Burlacul

Beneficii potrivite pentru angajați cu ocazia sărbătorilor

Pentru angajatori, perioada de sărbători este cea mai potrivită pentru a răsplăti munca depusă de angajații companiei.

Beneficii potrivite pentru angajați cu ocazia sărbătorilor

pexels.com

Sărbătorile de iarnă marchează și finalul unui an productiv, iar oamenii pot primi ajutor pentru cheltuielile de Crăciun sau prin activități menite să-i ajute să se destindă și să se pregătească pentru o pauză binemeritată. Iată câteva idei de beneficii:

Cadouri

Cadourile sub formă de pachete personalizate cu alimente, băuturi sau produse de îngrijire, sunt oferite de anumite companii în perioada sărbătorilor, în semn de recunoștință față de angajați. De asemenea, voucherele pentru analize gratuite sau cu reduceri semnificative îi pot ajuta pe cei care lucrează în firmă să profite de beneficii extra ale serviciilor oferite de clinicile la care sunt asigurați prin firmă. Pentru a-i ajuta pe plan financiar pe oameni, compania poate oferi tichete cadou pe post de bonus la salariu și la tichetele deja oferite în fiecare lună. Cadourile trebuie să urmărească satisfacerea nevoilor angajaților, care în perioada sărbătorilor au nevoie de un ajutor financiar sau material suplimentar.

Prime

Primele sunt reprezentate de sumele pe care angajații le pot primi în plus pe lângă salarii. Este recomandat ca acestea să fie prevăzute în bugetul companiei pentru a recompensa angajații cel puțin de Paști sau Crăciun. Primele pot fi oferite și în funcție de performanță, dacă angajatorul dorește să pună accent pe munca fiecărui angajat în parte sau sumele maxime primite de fiecare echipă pot fi împărțite de manageri în mod egal.

Al 13-lea salariu

O altă practică des întâlnită în multe companii este al 13-lea salariu, adică o primă reprezentând aceeași sumă ca salariul din fiecare lună primit de angajat. Acest beneficiu poate fi acordat atât la sfârșitul lunii decembrie, cât și al lui ianuarie. În România, în jur de o treime dintre angajatori oferă al 13-lea salariu angajaților, cel mai des fiind întâlnit la companiile din vestul țării.

Petreceri

Petrecerile de Crăciun sunt printre cele mai așteptate de mulți angajați. Acestea nu doar că marchează finalul anului de muncă, dar oferă și o oportunitate de a socializa într-un mediu informal cu colegii și managerii. Unele companii optează pentru petreceri tematice care necesită un dress code anume, iar altele organizează cine festive. Petrecerile de tip black tie sau cocktail nu sunt nici ele mai prejos și reprezintă un adevărat eveniment în rândul celor din companie.

Zile libere

Deciziile interne luate de angajatorii din mediul privat pot aborda și subiectul zilelor libere acordate în preajma sărbătorilor. De exemplu, bugetarii primesc liber în zilele de 24 și 31 decembrie, pe când în mediul privat angajatorii pot decide ca în aceste zile să se lucreze. Pentru a oferi beneficii în plus angajaților, cei din mediul privat pot lua hotărârea de a oferi și aceste zile libere pentru a încuraja odihna și revenirea la birou cu forțe proaspete.

Câteva dintre beneficiile care pot fi acordate de angajatori în perioada sărbătorilor se referă atât la ajutoarele financiare și materiale, cât și la cele care au ca scop ridicarea moralului. Încheierea anului cu dreptul și începerea celui nou cu o viziune optimistă trebuie să fie printre prioritățile companiilor din țară.

Recomandari