Ingrediente
- Pentru biscuite macaron:
- 300 g pudra de migdale
- 300 g zahar pudra
- 220 g albus de ou (impartite cate 2 portii de 110 g fiecare)
- seminte de la 3 batoane de vanilie
- 300 g de zahar
- Crema de vanilie:
- 400 g smantana lichida
- 4 batoane de vanilie
- 500 g ciocolata alba
Mod de preparare
Cu totii iubim o mica gustare. Juratul Tudor Constantinescu ne dezvaluie cea mai dulce reteta, reteta faimosilor biscuiti macarons, originari din Paris. Iata cum se gatesc:
Pentru biscuite:
Se amesteca pudra de migdale cu prima parte de zahar, prima parte de albus de ou si batoanele de vanilie, usor, cu o spatula.
Separat, se bate restul de compozitie format din albusurile si zaharul ramase, pana la o consistenta de bezea.
Se incorporeaza in aluatul anterior. Cu un posh se fac discuri de 3 cm diametru. Se baga la cuptor, incalzit la 140 grade, timp de 12-15 minute.
Pentru crema:
Se fierbe smantana cu batoanele de vanilie si se adauga, in 3 etape, in ciocolata alba, prealabil topita. Se pune crema intr -o tava si se lasa 6 ore la frigider, pana se cristalizeaza. Se umplu pastilele de macaron, ca o pricomigdala, si se lasa o noapte la frigider.
Pofta buna!