Adrian Iuriciuc este unul dintre cei 24 de bucatari profesionisti care au avut curajul sa se alinieze la start in compoetitia pentru titlul de Top Chef al Romaniei. Este specializat in bucataria fusion,cu care a cucerit nume grele de peste Ocean si nu numai. A gatit pentru Nicole Kidman, Steven Seagal, Wesley Snipes, Jean Claude van Damme, Jude Law, Natalie Portman, Renée Zellweger, dar si Regele Mihai. Depinde doar de el daca va reusi sa ii impresioneze pe juratii Top Chef si sa castige marele premiu pus in joc.
De meseria de bucătar s-a indrăgostit in 1992 cand, plecat intr-un stagiu militar, s-a imprietenit foarte tare cu bucatarii si s-a oferit sa ii ajute. Cand s-a intors, a urmat cursuri de profil si s-a specializat in bucataria fusion, cu care a cucerit nume grele de peste Ocean si nu numai.
La nici o luna de la angajarea sa intr-un prestigios restaurant, i-au calcat pragul Nicole Kidman, Natalie Portman, Renée Zellweger si Jude Law, pe care i-a rasfatat cu supe traditionale japoneze si si tot felul de specialitati ale bucatariei fusion, fara ca acestora sa le treaca prin minte nicio secunda ca un roman a pregatit asemenea delicii.
“Bucataria fusion e o imbinare intre doua bucatarii traditionale, o imbinare de arome din doua culturi diferite. Am ales restaurantul Balthazar pentru ca aici m-am regasit ca stil si de-a lungul timpului am avut ocazia sa gatesc pentru nume mari din show biz-ul international!’
Romanul isi aminteste cu placere de momentul in care Steven Seagal nu a vrut sa creada sub nicio forma ca un barbat pregatise un sushi atat de bun, fiind convins ca doar o femeie poate reusi o asemenea delicatesa. Si daca starurile de cinema aveau tot felul de preferinte culinare, concurentul Top Chef a fost uimit ca Regele Mihai, un obisnuit al localului, comanda mereu preparate din meniu. “Cel mai mult ii placea ficatul de gasca, pregatit special de mine, dupa o reteta proprie!’
Cand a auzit de preselectiile pentru Top Chef, nu a stat pe ganduri. S-a prezentat convins fiind ca poate cuceri marele premiu in valoare de 50.000 de euro, iar stagiul de pregatire din Franta, cu stele Michelin, ar fi exact ce i-ar lipsi pentru a-si putea incununa o cariera de succes. Ramane de vazut cat de tare va reusi sa ii impresioneze pe cei trei profesionisti din juriu, Chef Joseph Hadad, Tudor Constantinescu si Nicolai Tand, in fiecare luni, de la 20:30, numai la Antena 1!