Ingrediente
2 linguri de smantana pentru gatit
150ml supa de pui
4 catei de usturoi, feliati fin
2 linguri de cimbru tocat
1,25kg de cartofi, feliati subtire
8 felii de bacon slab, taiat in fasii
2 cepe, feliate fin
250g de branza Camembert, feliata
Mod de preparare
1. Incinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Amesteca supa de pui cu smantana pentru gatit. Presara o parte din usturoi si din cimbru pe fundul unui vas termorezistent, suficient de mare cat sa incapa in el toate ingredientele. Asezoneaza, pune un strat de felii de cartofi, putin bacon, ceapa si felii de Camembert, apoi putin din amestecul de supa de pui cu smantana. Continua sa asezi pe straturi ingredientele, asezonand dupa fiecare strat si terminand cu un strat de cartofi peste care pui Camembert si cimbru.
2. Acopera cu folie de aluminiu si da la cuptor 1 ora, apoi mareste temperatura la 220°C/gaz 7 si indeparteaza folia. Mai coace 30-40 de minute, pana cand cartofii sunt moi, iar suprafata este rumena. Scoate din cuptor si lasa deoparte 10 minute inainte de a servi.
Foto: Good Food
Cotlete de miel cu branza Fagaras... Simona Gherghe, un adevarat talent in bucatarie! Vedeta isi dezvaluie retetele pe Facebook!...