Din distributie fac parte Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl, Claire Danes si Kristanna Loken. Este continuarea filmelor Terminatorul (1984) si Terminatorul 2: Ziua Judecatii (1991). Filmul a avut premiera in Statele Unite pe 2 iulie 2003, fiind produs si lansat de Warner Bros. Pictures, o companie a Warner Bros. Entertainment.
"Imaginati-va o lume a intunericului permanent, unde masinile controleaza destinul oamenilor. Imaginati-va ca sunteti singurii care pot opri asta. Dar inainte de a face asta, ceva groaznic trebuie sa se intample" - John Connor (personajul interpretat de Nick Stahl).
Dupa esecul lui Skynet de a o ucide pe Sarah Connor inainte ca fiul ei sa fie nascut, si de al ucide pe John cand era copil, masinile trimit alt terminator in trecut, cu scopul de a ucide cati mai multi ofiteri ai rezistentei inainte de "Ziua Judecatii", inclusiv pe John si viitoarea sa sotie.
John Connor (Nick Stahl), acum adult, traieste in frica evenimentelor ce i s-au intamplat in tinerete si e astfel in afara oricarei modalitati de a fi gasit: fara telefon, slujba, sau carti de credit. Skynet isi trimite acum cel mai avansat robot, un T-X sau Terminatrix (Kristianna Loken), nu doar pentru a-l omori pe John, dar si pe viitoarea lui sotie.
Un Terminator (Arnold Schwarzenegger) este trimis din nou pentru a-i proteja pe cei doi, avand acum o mica imbunatatire ce-i permite sa semene mai mult oamenilor. Nestiind cum au fost trimisi acesti terminatori si crezand ca el distrusese Skynet pentru totdeauna, John va afla curand un lucru ce-i va schimba viata pentru totdeauna.
Skynet (Reteaua cerului), nevazutul personaj negativ din trilogia de filme Terminator, este o inteligenta artificiala fictionala, bazata pe o retea de computere si sateliti. Skynet controleaza toate sistemele militare strategice ale SUA si chiar fabrici de armament automatizate.
A fost construit sa coordoneze intreaga aparare strategica a S.U.A. si a aliatilor, inlocuind factorul de decizie uman. Incredibila viteza de calcul si ratiunea rece il fac cu mult superior comandantilor umani. Poate sa ia decizii foarte rapid si sa conduca operatiuni militare cu eficienta si viteza foarte ridicata.
Sistemul de supercomputere dispune de procesoare cu retea neuronala, care ii permit sa gandeasca precum oamenii si sa invete in progresie geometrica.
Surse: wikipedia.org; cinemarx.ro
Foto: cinemagia.ro