Vineri, 11 aprilie, Jurnalul Naţional vă aduce cel de-al treilea volum din colecţia “Biblioteca bunăstării emoţionale”, Credinţă, îndoială şi fanatism. Este esenţial să credem în ceva?
Învăţăturile lui Osho, unul dintre cei mai cunoscuţi lideri spirituali ai secolului XX, răstoarnă tiparele clasice de gândire, provocându-ne la o permanentă punere sub semnul întrebării a certitudinilor şi la un proces de conştientizare de sine.
Cărţile din seria „Osho“ reunesc extrase din răspunsurile lui Osho date discipolilor săi privitor la cele mai importante probleme pe care şi le pun oamenii interesaţi de ştiinţa transformării de sine şi de o spiritualitate adaptată la provocările cotidiene ale vieţii contemporane.
„Un om care crede cu adevărat nu are credinţă – el are pur şi simplu încredere, pentru că a ajuns să ştie cât de frumoasă este viaţa.“
„Omul se află în căutarea unui rost. L-a creat pe Dumnezeu, un produs fictiv menit să‑i satisfacă nevoia unui scop. Fără Dumnezeu, lumea ajunge să fie sortită întâmplării. […] Dacă‑l scoatem pe Dumnezeu din ecuaţie, lumea rămâne un hazard, lipsit de scop.“
„Sunt împotriva rugăciunii pentru că practic e o afacere. Rugăciunea înseamnă să-l mituieşti pe Dumnezeu.“
Cărţile din seria Biblioteca bunăstării emoţionale :
28 martie - Volumul 1: Trăieşte în felul tău. Ce înseamnă cu adevărat să fii rebel?
4 aprilie - Volumul 2: Moral, imoral, amoral. Ce este bine şi ce este rău?
11 aprilie - Volumul 3: Credinţă, îndoială şi fanatism. Este esenţial să credem în ceva?
18 aprilie - Volumul 4: Faimă, bogăţie şi ambiţie. Care e adevărata semnificaţie a succesului?
25 aprilie -Volumul 5: Destin, libertate şi suflet. Care este sensul vieţii?
2 mai -Volumul 6: Putere, politică şi schimbare.Ce pot face eu pentru ca lumea să devină un loc mai bun?
9 mai -Volumul 7: Călătoria devenirii umane. Putem găsi fericirea în existenţa mundană?
16 mai -Volumul 8: Cunoaştere, inocenţă şi uimire. Ce s-a întâmplat cu sentimentul miraculosului pe care-l aveam când eram copil?