Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Animatie: Vaiana

Sofia Vicoveanca şi Cosmin Seleşi se alãturã campaniei Ajut eu!

Cu fiecare zi care trece, noi poveşti incredibile de viaţã, dezvãluite în cadrul campaniei Ajut eu!, îşi recapãtã strãlucirea şi îşi regãsesc speranţa unui viitor mai bun. S-a întâmplat şi în acest week-end, când în cadrul seriei zilnice Ajut eu!, de la 18:50, Sandra Stoicescu le-a dezvãluit telespectatorilor noi poveşti emoţionante.

Sofia Vicoveanca s-a alăturat campaniei „Ajut eu!”

Vineri, 13 decembrie, a fost rândul copiilor din Grãdiniţa cu Program Normal Broscari, din localitatea Bâlteni, judeţul Olt sã vadã cum dorinţele lor încep sã prindã contur.

Alãturi de învãţãtoarea lor, doamna Mãrioara, cei 13 copii cu vârste între 3 şi 6 ani au venit în platoul Ajut eu! şi au fãcut un apel cãtre generoşi – o grãdiniţã renovatã, în care sã îşi poatã desfãşura orele de clasã.

Deşi e singurã în toatã clãdirea veche de mai bine de 60 de ani, doamna Mãrioara nu are timp sã se plictiseascã, cãci ea se ocupã de tot: face focul în fiecare dimineaţã, le dã sã mãnânce, îi însoţeşte la toaletã, afarã, îi invaţã zilnic ceva nou şi tot singurã se ocupã de materialele auxiliare necesare orelor. De tot 12 ani se strãduieşte sã ţinã pasul cu tot ce e nou în educaţie şi sã le ofere ea, împreunã cu pãrinţii, ce nu le oferã sistemul.

Sofia Vicoveanca şi Cosmin Seleşi se alãturã campaniei Ajut eu!

Pentru cã cel mai greu le este iarna cu mersul la toaletã, departe, în curte, prin frig şi zãpadã, învãţãtoarea şi-a înscris dorinţa pe site-ul campaniei.

Moş Crãciun a venit anul acesta mai devreme pentru copiii din Broscari, care au primit deja jucãrii, caiete, cãrţi sau dulciuri în platoul Ajut eu!, iar şapte generoşi şi-au oferit deja ajutorul pentru renovãri. Alãturi de doi domni care s-au oferit sã ajute cu manopera pentru instalaţiile electrice şi sanitare, Cosmin Seleşi s-a înscris şi el ca voluntar la lucrãrile de modernizare. Cei care vor sã îi ajute pe micuţi, o pot face în continuare pe site-ul campaniei, www.ajuteu.ro

Sâmbãtã, 14 decembrie, Sandra le-a prezentat telespectatorilor patru fete de pus în ramã, dintr-un sãtuc din Neamţ. Sunt toate la fel de frumoase şi de talentate şi la fel de norocoase că s-au născut într-o familie care le-a învãţat, de mici, cã viaţa e un tablou colorat, din care n-au cum să lipsească toate nuanţele. Tragedia care le-a transformat sora în înger le-a învãţat pe Anastasia, Crina, Letiţia şi Nataşa să preţuiască fiecare clipă împreună şi să nu se plângă niciodată, dacă le lipseşte ceva.

Venitul lunar al familiei, de 2400 de lei, nu le ajunge decât pentru strictul necesar. Pentru restul, cursurile de canto de exemplu, au trebuit să caute soluţii. Aşa că, dacă nu au bani să ajungă la mănăstirile din ţară, cânta cu plăcere şi în corul bisericii din sat.

Sofia Vicoveanca şi Cosmin Seleşi se alãturã campaniei Ajut eu!

Sofia Vicoveanca s-a alãturat campaniei Ajut eu! şi a venit încãrcatã cu daruri în platoul Antena 1, în vreme ce generoşii care vor sã le ajute în continuare pe micuţe o pot face pe site-ul campaniei.

Duminicã, 15 decembrie, a fost rândul altor copile sã spere la o viaţã mai bunã. Este vorba de Cristina şi Ana, douã tinere care au ajuns sã se aibã doar una pe cealaltã. Ana, sora cea mare, are 35 de ani, dar diagnosticul de oligofrenie o ţine captivã în lumea copilãriei. Creierul ei este ca al unui copil de 5 ani, iar în urma tragediilor în care şi-au pierdut întâi tatãl şi apoi mama, rãpusã de o luptã grea cu cancerul, Cristina, deşi sorã mai micã, i-a devenit şi mamã, şi tatãl la doar 18 ani.

La 25 de ani, Cristina poate sã se uite în urmã asemeni unui om greu încercat de soartã, dar care a învins, cu o forţã de care nici ea nu se credea capabilã. A terminat o facultate, un master, a lucrat mereu şi nu şi-a abandonat sora nicio clipã. Cel mai greu le este cu locuinţa, pentru cã trãiesc mereu cu grija cã din cauza problemelor Anei de sãnãtate, ar putea fi oricând alungate de cãtre proprietarii unde închiriazã.

Sofia Vicoveanca şi Cosmin Seleşi se alãturã campaniei Ajut eu!

În fiecare an, în decembrie, când împodobesc amândoua bradul în care stau înghesuite toate visurile lor mari, neîmplinite, îşi imagineazã cum ar fi dac-ar veni într-o zi şi la ele Moş Crãciun. Cum ar fi dacă ar avea si ele o casă doar a lor şi n-ar mai sta cu teama cã ar putea fi evacuate în orice moment sau cum ar fi viaţa lor dacã ar mai avea-o şi pe mama alãturi.

Fundaţia Mereu Aproape le-a asigurat deja chiria pentru şase luni, le-a oferit daruri de Crãciun şi prima lor ieşire la un concert împreunã – la spectacolul susţinut de Ştefan Bãnicã la Sala Palatului. Cei care le pot oferi o mânã de ajutor celor douã surori o pot face însã pe site-ul campaniei, www.ajuteu.ro .

Campania Ajut eu! continuă, iar telespectatorii Antenei își pot pune o dorință sau pot împlini chiar ei o dorință pe ajuteu.ro. De asemenea, timp de 26 de zile, aceștia vor putea urmãri cum zi de zi alte şi alte dorinţe vor prinde viaţã. În fiecare zi, de la ora 18:50, înainte de Observatorul orei 19, Sandra Stoicescu le va prezenta telespectatorilor unele dintre cele mai emoţionante dorinţe înscrise pe site-ul campaniei www.ajuteu.ro, pe care oameni generoşi le vor împlini.

Fie că ești persoana care vrea să-i fie îndeplinită o dorință sau că știi pe cineva care are o dorință, Ajuteu.ro este platforma unde dorințele devin realitate. Alege una dintre cele două variante și urmează pașii de înscriere, iar noi o să ne ocupăm de restul.

Video