Chefi fără limite, 15 martie 2022. Chefii au făcut show în bucătărie la proba Jokerului. Ce au avut de gătit
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au aflat de la Irina Fodor ce trebuie să gătească pentru proba de Joker, în cea de-a patra etapă de la Chefi fără limite.
Publicat: Marti, 15 Martie 2022, 21:59 | Actualizat: Marti, 15 Martie 2022, 21:59Destul de plini de emoții, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu s-au întâlnit cu Irina Fodor pentru a afla ce surpriză îi așteaptă de data aceasta, în etapa a patra a show-ului Chefi fără limite.
Pentru a pune mâna pe Jokerul ce poate salva un concurent de la eliminare, cei trei titani ai bucătăriei trebuie să pregătească o rețetă cât mai gustoasă, după o anumită temă.
Ce au gătit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu la proba de Joker din Serres, unde a fost etapa a patra de la Chefi fără limite
Suntem în cel de-al patrulea stage, în a doua zi petrecută în Serres, la Chefi fără limite. Ziua a început în forță cu două probe destul de dificile, dar cu o miză pe măsură.
La prima probă, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu s-au întrecut la făcut bougatsa, o specialitate locală. Între timp, alți concurenți au încercat să dea tot ce au mai bun pentru a pregăti un brunch demn de un restaurant. Apoi a venit și cea de-a treia probă: cea a Jokerului!
Pe aceeași temăDe data aceasta, Irina Fodor a venit cu o veste complet neașteptată, ce i-a luat din plin prin surprindere pe cei trei chefi. Deși se așteptau să aibă de gătit o rețetă de musaca, iată totuși că proba primită a fost complet diferită: risotto.
Deși pare greu de crezut, și grecii sunt mari consumatori de orez și chiar au și plantații cu o producție impresionantă.
„Trebuie să nu uitați că juratul acestei probe este deja cunoscuta doamnă Stela”, a fost vestea dată de Irina Fodor.
Totuși, rețeta italienească de risotto (la care excelează în mod special Florin Dumitrescu) nu trebuie să fie în mod obligatoriu pe placul grecilor. Tocmai de aceea, fiecare chef s-a gândit foarte bine ce va alege să gătească pentru proba de Joker, avantajul care poate salva un concurent de la eliminare, în această etapă de la Chefi fără limite.
Cătălin Scărlătescu a mizat pe o rețetă cu vinete, leguma despre care crede că „aduce victoria în proporție de 90% din probe”, Florin Dumitrescu a ales să facă ceva cu ciuperci și parmezan, iar Sorin Bontea a ales să adauge în preparatul său pește, creveți și usturoi prăjit, pus pe deasupra.
Rămâne de văzut ce rețetă va fi cea mai apreciată și va primi Jokerul din partea simpaticei chef Stela, la Chefi fără limite.
Ce s-a mai întâmplat? Află totul urmărind clipul video de mai sus din ediția 11 a show-ului Chefi fără limite de la Antena 1.
Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1
Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.
Chios, Lesbos, Limnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 insule grecești pe unde se vor plimba echipele, în goana după victorie.
Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.
Pe aceeași temăPrima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.
O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.
Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.