Chefi fără limite, 28 februarie 2022. Echipele au aflat care sunt probele. Situație inedită, de ce se teme Florin Dumitrescu
În drum ce plecau toți spre misiuni, un ospătar le-a înmânat echipelor meniul cu probe, au aflat tot ce au de făcut și au pornit cu multă voință spre destinații. Însă, o probă năzdrăvană le-a dat bătăi de cap concurenților și a provocat zeci de râsete. Ce au pățit Tanya Povenskaya și Rebecca Bumputu (Becky) cu animăluțul jucăuș.
Autor: Cosmina Ambrose Publicat: Luni, 28 Februarie 2022, 22:00 | Actualizat: Luni, 07 Martie 2022, 11:35Echipa formată dintr-un concurent și chef a aflat ce are de făcut: “Până nu demult, un taur era sacrificat în ziua de Sfântul Ilie, acest lucru nu mai este permis, însă localnicii din zonă se strâng în centrul satului și gătesc împreună, apoi distribuie mâncarea prin sat".
De ce se teme Florin Dumitrescu de cai. Care sunt probele din prima zi a etapei a doua de la Chefi fără limite
“În capul meu era doar atât: cum fac eu să pun mâncarea pe cal!?!”, spune îngrijorat chef Florin Dumitrescu.
Echipele în care se află și cheful așteaptă să primească de la localnici mâncare și trebuie să o distribuie “doar persoanelor trecute de vârsta de 60 de ani, fie că îi întâlniți pe stradă, fie că le bateți la ușă. Aceste persoane trebuie să-și aducă castronul personal pentru a le servi mâncarea. Trebuie să faceți o poză fiecărui om în parte ținând castronul cu mâncare la vedere și să-mi trimiteți poza pe WhatsApp. Aveți 30 de minute la dispoziție pentru această probă din momentul în care mașina s-a oprit. Veți primi mesajul STOP. Pozele trimise după primire acestui mesaj nu vor fi luate în calcul”.
Chefi Cătălin Scărlătescu, chef Florin Dumitrescu și chef Sorin Bontea au ajuns în locul unde localnicii găteau în oale imense și au participat la mâncare, au gustat și și-au pus cap la cap planul propriu: “Eu m-am gândit că trebuie să plec cu oala aia mare de pe foc și în capul meu era CUM??”, spune Florin Dumitrescu.
Pe aceeași temăAu umplut oale mai mici cu mâncare și au pornit cu șoferul spre a distribui mâncare localnicilor: “Eu am crezut că ne ajutăm de cal să cărăm oala, dar se pare că noi vom fi caii de bătaie”, spune Francisc Șandor. "Ne-au păcălit, aia cu caii a fost șmecherie, ne-a speriat!”.
Mergem mai departe în drumul căutărilor din Lesbos și aflăm că nu doar echipa chefilor a primit meniul cu probe de la un ospătar care îi aștepta pe cărare, ci și celelalte echipe.
Proba care li s-a pregitit: “Frunza pe care ați găsit-o în meniu aparține unei plante de amaranthnic. Traseul de pe hartă vă va conduce la două câmpuri de amaranth unde veți recolta plantele cu rădăcini cu tot cât mai repede posibil, apoi va trebui să vă întoarceți aici cu plantele să le curățați și să le legați în mănunchiuri de câte 200 de grame fiecare. Diferența admisă este de plus/minus 20 de grame. Alegeți-vă un măgar ca ajutor și mergeți pe lângă el până la câmp unde va trebui să îl legați în timp ce culegeți. Va câștiga echipa care are cele mai multe mănunchiuri de greutate corectă”.
Tanya Povenskaya și Rebecca Bumputu (Becky) au ales cel mai năzdrăvan măgar. Cum a reacționat Cătălin Scărlătescu când le-a văzut alergând
Cel mai dificil punct al probei a fost alegerea măgarului. Dacă pentru unele echipe totul a mers ca uns și nu s-au confruntat cu situații inedite, nu la fel a fost și pentru Tanya Povenskaya și Rebecca Bumputu (Becky), care au ales cel mai năzdrăvan măgar.
Crezând că au selectat corect măgarul, dându-l la o parte pe cel căruia îi curgeau “balele” în speranța că vor găsi unul cuminte foc! Ironia sorții și-a spus cuvântul! Tanya și Becky n-au putut face față animalului care luat-o la fugă pe străduțele înguste ale Lesbosului.
După ce că inițial nu avea deloc chef de mers și s-a opus presiunilor celor două concurente, într-o secundă măgarul a zburat pe lângă ele și dus a fost! Cu greu au reușit să-l prindă din urmă și au reușit performanța de a fi văzute și de celelalte echipe, inclusiv de către chefi, care au râs pe burtă de comicul situației.
Pe aceeași temă“Bă, a fugit măgarul de ele! Vă dați seama ce concurente am eu dacă a fugit și măgarul de ele!? Nu le suportă nici măgarii, au fugit de ele”, râde Cătălin Scărlătescu.
“Probabil l-a speriat freza mea!”, spune în spirit de glumă Tanya.
Pentru altă probă, echipele trebuie să sorteze corect peștele și să pună etichete corespunzătoare, echipa care a nimerit cele mai multe etichete câștigă!
Pe aceeași temă17 concurenți sunt gata să demonstreze că au curajul, cunoștințele și ambiția necesare pentru a câștiga titlul de Chefi fără limite.
Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1
Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.
Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.
Pe aceeași temăPrima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.
O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.
Pe aceeași temăMetoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.