Ardei umpluți cu carne de pui. Rețetă gustoasă și rapidă, un adevărat răsfăț culinar
Când vedem tarabele din piață pline de ardei grași și cărnoși imediat gândul ne zboară la o rețetă de ardei umpluți și scăldați într-un sos de roșii aromat și delicios.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 09 Iulie 2020, 16:38 | Actualizat: Joi, 09 Iulie 2020, 17:35- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Și pentru că este vară, pregătim ardei umpluți cu carne de pui, că-i mai slabă și mai ușoară.
Ardei umpluți cu carne de pui - Ingrediente
- 10-12 ardei graşi
- 1 kg carne de pui, tocată
- 1 ceașcă de orez
- 2 cepe
- puţin ulei
- 2 linguriţe boia dulce
- sare
- piper
- 1 ou
- Pentru sos:
- 500 gr roșii bine coapte
- 2 linguri de făină
- frunze de dafin
- 1 lingură zahăr
- sare și piper
- busuioc
- 1 cățel de usturoi
- 1 ceapă
Ardei umpluți cu carne de pui - Preparare
Ardeii se spală, li se taie căpăcelul cu dodița și cu o linguriță, se scobesc în interior de nervuri și semințe. Se păstrează căpăcelele pentru a le așeza peste umplutură.
Ceapa tocată mărunt se prăjeşte în puţin ulei până devine sticloasă. Peste ea se poate adauga la prăjit şi orezul, pentru 2-3 minute. Ceapa, orezul, carnea de pui, tocată, oul, boiaua de ardei se amestecă până se face o pasta omogenă, care se condimentează după gust.
Ardeii se umplu cu această pastă şi se închid cu felii de roşii sau cu căpăcelele lor.
Se aşază într-o oală încăpătoare.
Peste ardeii umpluți cu carne de pui se pune apă cât să îi acopere. În apă mai adăugăm câteva boabe de piper. Se dau la fiert la foc mic. Sunt gata când orezul s-a hidratat șu carnea s-a pătruns.
Pentru sos, se călește o ceapă cu un cățel de usturoi în puțin ulei și se adaugă roșiile curățate și tocate.
Se condimentează cu sare, piper și busuioc, se adaugă și 1-2 foi de dafin și se lasă sosul să fiarbă până devine consistent. Se adaugă peste ardei, când aceștia sunt aproape gata.
Pentru a îngroșa sosul, se desface făina în puțină supă de la ardei, răcită, apoi se amestecă cu supă caldă și se toarnă peste ardei. Se amestecă bine până se omogenizează sosul. După stingerea focului, se adaugă pătrunjel verde, tocat.
Ardeii se servesc fierbinţi împreună cu sosul și, opțional, cu o lingură de smântână.
Spor și poftă bună!