Antena

Black Burger: rețetă inedită semnată de Giovanni Popic, fostul finalist ,,Chefi la Cuțite”

Chef Giovanni, așa cum este cunoscut de telespectatorii ,,Chefi la Cuțite”, cea mai iubită emisiune culinară difuzată de Antena 1, este finalistul din echipa lui Florin Dumitrescu în sezonul 3.

Publicat: Joi, 14 Septembrie 2017, 13:34 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:24
Galerie de imagini
Chef Giovanni, așa cum este cunoscut de telespectatorii ,,Chefi la Cuțite”, cea mai iubită emisiune culinară difuzată de Antena 1, este finalistul din echipa lui Florin Dumitrescu în sezonul 3.

Chef Giovanni, așa cum este cunoscut de telespectatorii ,,Chefi la Cuțite”, cea mai iubită emisiune culinară difuzată de Antena 1, este finalistul din echipa lui Florin Dumitrescu în sezonul 3.

După terminarea show-ului italianul și-a urmat visul gastronomic și a reușit să se lanseze în Iași, unde lucrează la rețete inedite ce îi pun în valoare experiența de peste 16 ani în bucătăria italiană, cursurile urmate la International Academy of Italian Cuisine din Lucca, și parcursul în emisiunea ”Chefi la cuțite”.

Concurentul mărturisește că participarea în acest show l-a ajutat să își îndeplinească visul de a deveni bucătar șef și experiența din echipa portocaliei a lui chef Florin Dumitrescu i-a dat încredere că poate reuși în spatele camerelor de filmat.

În prezent, el dezvoltă un meniu complet nou, cu preparate autentic italiene, dar care se deosebesc prin micile detalii ce trădează nota sa personală. Giovanni ne-a mărturisit și care e preparatul lui preferat din meniu: Black Burger, un burger reinterpretat și adaptat stilului său, cu o chiflă neagră, culoare ce a devenit deja o semnătură prin care Giovanni își lasă amprenta în bucătărie, dar și prin care a impresionat jurații ”Chefi la cuțite” la preselecții. Fostul finalist s-a decis să împărtășească secretele gustului cu noi!

Savoarea specială a burgerului stă în alegerea ingredientelor, iar Giovanni alege personal carnea de vită. Rețeta e flexibilă, căci în funcție de calitatea cărnii, se adaugă sau se scot ingrediente. La fel de importantă este și chifla, inspirată dintr-o rețetă franțuzească, care necesită o atenție specială. Culoarea neagră se obține cu ajutorul cărbunelui vegetal. Trucul este să știi să încorporezi cărbunele în aluat, astfel încât să obții o culoare omogenă, dar și un gust plăcut.

Ingredientul surpriză este dulceața de ceapă, pregătită de însuși Giovanni după o rețetă adaptată, astfel încât să se potrivească cu gustul burgerului negru, dar și cu cerințele clienților.

La toate acestea se adaugă multă dragoste și pasiune, nelipsite din bucătăria lui Giovanni.

Pentru a prepara Black Burger ai nevoie de:

Ingrediente:

- 2 bucăți chiflă neagră

- 400 g file de vită

- 100 g bacon

Recomandari A1

- 80 g brânză gouda

- 60 g castraveți murați

- 100 g roșii

- 50 g spanac

- dulceață de ceapă

- sos barbeque

- maioneză

Preparare:

Secretul stă în pregătirea chiflei negre, prin dozarea corectă a cantității de cărbune vegetal, pentru a obține un echilibru între gust și culoare. Un gram de cărbune în minus nu îți dă culoarea neagră a chiflei, în timp ce un gram în plus poate strica textura acesteia, făcând-o nisipoasă. Mărimea chiflei de pâine se alege în funcție de mărimea chiflei de carne.

Se prepară un aluat din făină, apă călduță, drojdie uscată, apă, ulei și ou. Aluatul se frământă bine până ce capătă o consistență moale, dar nelipicioasă, apoi se adaugă cărbunele vegetal și se omogenizează bine cu această compoziție.

Chiflele de carne (Giovanni recomandă un amestec de 80% carne și 20% grăsime de vită) se modelează și se pregătesc pe grătarul bine încins în funcție de dorința clientului (rare, medium rare - recomandat sau well done).

Baconul se pregătește tot pe grătar până ce devine crocant, iar legumele se spală și se taie rondele, apoi se montează burgerul, astfel: chiflă, spanac, carne, dulceață de ceapă, maioneză, brânză gouda, bacon, roșii, castraveți murați, chiflă.

Se servește cu o porție de cartofi prăjiți și sos barbeque.

Poftă bună!

Whatsapp LinkedIn
chefi la cutite finalist sezon 3 giovanni popic
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Thriller-ul captivant Scarlet Hill se vede acum în AntenaPLAY. Descoperă episodul 1. Ceea ce părea a fi un accident devine, dintr-o dată, sursa unor serii de secrete și conspirații înfiorătoare.
Stirile zilei Cel puţin 1.8 milioane de români vor fi afectaţi de ordonanţa de urgenţă pentru austeritate. Oamenii se tem că turismul va fi în pierdere
Videoclipul zilei
Citește și
Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Triplă eliminare din competiție! Cine părăsește...
Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Cum au reacționat chefii când au aflat cine a făcut...
Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Chefii au degustat preparatele concurenților de la proba...
Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Ce temă neașteptată a anunțat Irina Fodor la duelul...
Video recomandate
Video
Citește și
Filme de Crăciun pe care să le urmărești cu familia în 2024. Producții pe care nu trebuie să le ratezi Catine.ro
Apariția extrem de elegantă a actriței Eiza González la Red Sea Film Festival. Ținuta cu care a întors toate... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Șoferiță româncă de TIR filmată când merge în marșarier, virală pe TikTok:„Să nu mai ziceți că, vezi... Libertatea.ro
S-a semnat contractul de finanțare pentru cel mai spectaculos domeniu turistic care se construiește în Banat.... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Claudia Puican a apelat la fertilizare în vitro pentru a rămâne însărcinată. Artista și Armin Nicoară vor... Spynews.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii BZI
Gabriela Lucuțar a vorbit deschis despre înmormântarea lui Silviu Prigoană! „Dacă nu se întâmplă așa, va... BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Piftie de curcan. Rețeta unui preparat tradițional pentru sărbători HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
O specie considerată dispărută a reapărut în apele Patagoniei. Nu a mai fost văzută acolo de 100 de ani useit
Horoscopul zilei de 23 decembrie 2024. Peștii au parte de momente de liniște. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
5 zodii care au înțelepciune de vrăjitoare Jurnalul
Destinația unei călătorii solo poate fi cea mai bună versiune a ta Kudika
Rețeta originală de salată de boeuf. Se pune sau nu mazăre? Playtech
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului Redactia.ro
Cât costă trei zile de vacanţă la mare, în regim all inclusive, de Crăciun. Turiştii sunt aşteptaţi cu mese... Observator
De ce poftele alimentare cresc mult de sărbători. Ce se întâmplă în această perioadă MediCOOL
Rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb HelloTaste
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux ProSport
Orașul din România în care va ninge 6 zile la rând, începând de mâine, potrivit meteorologilor EASEWEATHER Gandul
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat... CanCan
Cum să petreci timp de calitate cu familia în vacanța de iarnă DeParinti
Justin și Hailey Bieber au fost fotografiați în aeroportul din Los Angeles. Cei doi îndrăgostiți s-au întors... ZUTV
Modelul AI care te poate proteja de recunoașterea facială, potrivit experților. Cum funcționează Chameleon UseIT
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă Hello Taste