Rețetă de Brownie cu nucă și multă ciocolată. O prăjitură care nu poate fi refuzată!
Când ne gândim la o prăjitură mai simplă și mai rapidă, rețetele de negrese, sau rețetele de brownies ne vin adesea în ajutor, pentu că sunt pe placul tuturor. Iar dacă sunt și glazurate precum în această rețetă de Brownie cu nucă și multă ciocolată, satisfacția maximă este garantată.
Publicat: Joi, 31 Ianuarie 2019, 07:46 | Actualizat: Joi, 19 Noiembrie 2020, 20:55Când ne gândim la o prăjitură mai simplă și mai rapidă, rețetele de negrese, sau rețetele de brownies ne vin adesea în ajutor, pentu că sunt pe placul tuturor.
Iar dacă sunt și glazurate precum în această rețetă de Brownie cu nucă și multă ciocolată, satisfacția maximă este garantată.
Ingrediente pentru rețeta Brownie cu nucă și multă ciocolată
- 4 ouă mari
- 150 gr zahăr
- 250 gr unt cu 82% grăsime
- 200 gr ciocolată amăruie (min 55% cacao)
- 100 gr nuci măcinate
- 150 gr făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 vârf de linguriț cu sare
- 2 lingurițe esență de rom
- Pentru glazură:
- 200 gr ciocolată amăruie sau cu lapte
- 250 ml smântână pentru frișcă
- 25 gr unt
Mod de preparare pentru rețeta Brownie cu nucă și multă ciocolată
Mai întâi pornim cuptorul la 180 grade.
Într-un vas, la bain marie, topim untul împreună cu ciocolata ruptă în bucăți mici, şi le amestecăm până la omogenizare.
Pe aceeași temăAdăugăm și esența și lăsăm compoziția de ciocolată să se tempereze puțin, timp în care ne ocupăm de celelalte ingrediente.
Mixăm ouăle presărate cu sare, cernem făina împreună cu praful de copt și măcinăm nucile, nu foarte fin. Amestecăm toate aceste ingrediente, apoi încorporăm compoziția de ciocolată, caldă și esența.
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de 30/20 cm și turnăm compoziția de brownie cu multă ciocolată în ea. O coacem la 180 de grade pentru 35-40 de minute.
O lăsăm să se răcească în tavă, apoi o putem porționa în cuburi.
Pe aceeași temăÎndepărtăm marginile iar cuburile de brownie cu nucă și multă ciocolată le transferă, pe un platou îndepărtate unele față de aștele.
Pentru glazura de ciocolată, încălzim smântâna pentru frișcă și topim în ea untul și ciocolata.
Turnăm glazura ușor fierbinte peste cuburile de brownie cu nucă și multă ciocolată așa încât aceasta să curgă ușor și pe margini, pentru un efect plăcut.
Poftă bună!