Budincă aperitiv cu șuncă și legume. Un preparat perfect pentru orice masă din zi.
Sunteți în pană de idei și nu mai știți ce să gătiți pentru gustările dintre mese, sau pentru pachetele de la serviciu? Încercați această rețetă de Budincă aperitiv cu șuncă și legume, perfectă pentru orice masă din zi!
Publicat: Miercuri, 23 Ianuarie 2019, 08:35 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 18:39Sunteți în pană de idei și nu mai știți ce să gătiți pentru gustările dintre mese, sau pentru pachetele de la serviciu? Încercați această rețetă de Budincă aperitiv cu șuncă și legume, perfectă pentru orice masă din zi!
Ce ne trebuie pentru rețeta Budincă aperitiv cu șuncă și legume:
- 2 ouă
- 200 gr iaurt
- 100 gr făină
- 100 gr mozzarella
- 100 gr parmezan
- 200 gr șuncă presată
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras, roșu
- sare
- piper
- frunze de busuioc
- pătrunjel verde
- 1 linguriță praf de copt
Mod de preparare pentru rețeta Budincă aperitiv cu șuncă și legume
Pornim cuptorul la 180 de grade și tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt.
Feliem subțire șunca presată, dovlecelul și ardeiul gras.
Amestecăm ouăle cu un praf de sare și unul de piper, apoi adăugăm iaurtul, praful de copt și făina. Adăugăm parmezanul ras fin și mozzarella, de asemeni rasă, precum și verdeața tocată mărunt și obținem un aluat ca de clătite aperitiv cremos și consistent.
Așezăm în tava de chec, straturi alternative din aluat și ingredientele feliate, apoi dăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau până când budinca aperitiv cu șuncă și legume este bine rumenită și coaptă la interior. O lăsăm să se tempereze bine în tavă, apoi o răsturnăm pe platou și o porționăm.
Spor și poftă bună!
Puteți încerca, din aceeași categorie și rețeta Budincă rapidă cu legume și piept de pui la cuptor.