Ce poate fi mai bun, mai ales la mic dejun, decât așa Clătite aperitiv cu brânză și dovlecel, pufoase și delicioase!
Tot pentru mic dejun, sau gustările de peste zi, vor fi delicioase și aceste Clătite de cartofi.
Ingrediente pentru Clătite aperitiv cu brânză și dovlecel
- 3 ouă
- 150 g brânză sărată
- 150 g brânză proaspătă, de vaci
- 250 g dovlecel ras
- 50 ml ulei
- 250 ml iaurt cremos
- 400 g făină
- sare
- piper
- mărar verde
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt
Mod de preparare Clătite aperitiv cu brânză și dovlecel
Se dă dovlecelul pe răzătoare, se presară puțină sare și se lasă la odihnit 4-5 minute, pentru a elimina caât mai mult din apă. Apoi se scurge foarte bine presând răzătura în mâini.
Se amestecă cu cele două tipuri de brânză, se adaugă și ouăle amestecate bine, în prealabil, condimentele, apoi iaurtul, uleiul și făina cernută împreună cu praful de copt și bicarbonatul.
La final se adaugă mărarul tocat și se lasă compoziția la odihnit 10 minute, pentru a se activa praful de copt și bicarbonatul.
Într-o tigaie antiaderentă, încinsă la foc mediu spre mare, se coc delicioasele Clătite aperitiv cu brânză și dovlecel, punând compoziția cu un polonic.
Se rumenesc frumos pe ambele părți.
Conserve pentru iarnă: Rețeta clasică de zacuscă, simplă și gustoasă!... Conserve pentru iarnă: Ardei copți la borcan, în oțet...