Budincă de macaroane cu brânză dulce și înghețată
Publicat: Marti, 12 Septembrie 2017, 19:18 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:25Ingrediente
- 500 g macarone Barilla
- 1kg brânză poaspătă, de vaci
- 200 g stafide negre
- Esență de rom
- zahăr vanilat
- 300 g zahar tos
- 200 g unt 65%
- 450 g fructe de padure congelate
- 240 g iaurt grecesc Olympus
- 1 lime
- frunze de mentă
- 4 plicuri de zahăr vanilat
- 6 ouă
Mod de preparare
Se fierb pastele după modul clasic, în apă clocotită cu sare, apoi se lasă la scurs.
Se amestecă brânza cu untul moale, 150 g zahăr și ouăle, apoi cu pastele scurse și se pune totul într-o tavă de cuptor unsă din belșug cu unt.
Se dă budinca la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade.
Se prepară o înghețată din fructele congelate.
Se trec prin blender fructele congelate împreună cu zahărul, apoi se adaugă iaurtul, coaja de lime și zeama acestuia, se omogenizează bine și se dă la congelator.
Budinca de paste cu brânză se porționează, se așază pe platouri și se servește alături de înghețată.
Totul se decorează cu frunze de mentă și coajă de lime.