Cea mai delicioasă rețetă de post! Budincă de orez cu lapte de cocos și caramel cu aromă de portocale - Reţeta lui Vlăduţ
Pentru că este vineri este zi de desert! Vlăduţ, bucătarul de la Neatza a pregătit cea mai delicioasă rețetă de post: Budincă de orez cu lapte de cocos și caramel cu aromă de portocale.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 20 Martie 2020, 12:49 | Actualizat: Vineri, 20 Martie 2020, 13:01- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Foarte aromat și delicios acest desert de post, îndrăgit de toți iubitorii de dulce și foarte aspectuos așa asamblat în cupe de sticlă!
Ce ne trebuie pentru Rețeta Budincă de orez cu lapte de cocos și caramel cu aromă de portocale:
- 300 gr orez cu bob rotund
- 900 ml apă
- 300 ml lapte de cocos
- 2 portocale
- fulgi de cocos
- un praf de sare
- zahăr, după gust
- Pentru glazură:
- 250 gr zahăr
- sucul de la două portocale
- Pentru decor:
- felii de portocale deshidratate
Rețeta Budincă de orez cu lapte de cocos și caramel cu aromă de portocale - Mod de preparare
Orezul, bine clătit în apă rece, se pune la fiert în trei părți de apă și se lasă să fiarbă până se hidratează și absoarbe toată apa.
Se adaugă laptele de cocos, fulgii de cocos, un praf de sare și zahăr după gust și se mai lasă la fiert până absoarbe și laptele de cocos și se transformă într-o budincă groasă.
Pe aceeași temăPentru glazură, se caramelizează zahărul până capătă culoarea chihlimbarului, amestecând continuu pentru a nu se arde. Se adaugă zeama de la două portocale și se mai lasă sosul caramel să fiarbă la foc mic, până ajunge la o consistență ca a mierii de albine.
Orezul cu lapte de cocos se porționează în cupe de sticlă, se lasă să se tempereze ușor și se glazurează cu caramelul cu aromă de portocale.
Pentru decor, se feliază trei portocale, se așază feliile pe hârtie de copt și se deshidratează la cuptor, la 150 de grade.
Un desert de post, gustos și îndrăgit de toți!