Budincă de orez cu lapte și spumă de căpșuni cu frișcă
Pornind de la rețeta clasică de orez cu lapte, îndrăgitul desert cu iz de copilărie, fiecare o poate reinterpreta după propria imaginație și gust. Reinterpretarea noastră, de data aceasta, este într-o rețetă de Budincă de orez cu lapte și spumă de căpșuni cu frișcă.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 21 Mai 2020, 19:22 | Actualizat: Joi, 21 Mai 2020, 19:57Este o rețetă delicioasă din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, pe care vă invităm să o testați și voi și poate veniți și cu ceva idei noi.
Ingrediente pentru rețeta Budincă de orez cu lapte și spumă de căpșuni cu frișcă:
- 500 gr orez colosal
- 2 l lapte
- sare
- 250 g zahăr
- 50 gr zahăr vanilat
- Pentru decor:
- 500 gr frișcă bătută
- 1 kg căpșuni
- 100 gr zahăr
- scorțișoară
Mod de preparare rețeta Budincă de orez cu lapte și spumă de căpșuni cu frișcă
Se pune laptele la fiert cu puțină sare, iar când atinge punctul de fierbere, se adaugă făina de orez, în ploaie și se amestecă continuu până se obține o budincă groasă. Spre final de fierbere se adaugă și zahărul. Se porționează în boluri sau în cupe.
Căpșunile se spală, se scurg și se curăță de codițe și frunze, apoi se fierb cu zahărul și se transformă într-un sos.
Se trece sosul de căpșuni prin sită și se lasă la temperat.
Pe aceeași temăFrișca se bate și o parte din ea se amestecă cu sosul de căpșuni, realizând o spumă frumos colorată.
Budinca de orez cu lapte se decorează cu grămăjoare de frișcă simplă și grămăjoare de frișcă cu căpșuni și cu căpșuni întregi.
Deasupra se presară, opțional, scorțișoară.
Vasul cu Budincă de orez cu lapte și spumă de căpșuni cu frișcă se va da la frigider pentru cel puțin 30 de minute, pentru că acest desert este delicios rece.
Poftă bună!