Cartofi cu păstăi de fasole în sos de roșii cu usturoi. O mâncare de vară rapidă și gustoasă.
Dacă nu știți ce să mai gătiți pentru un prânz sau o cină în familie, încercați rețeta Cartofi cu păstăi de fasole în sos de roșii cu usturoi. O mâncare de vară rapidă și gustoasă, dar și foarte sănătoasă.
Publicat: Miercuri, 03 Iulie 2019, 09:29 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:16- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă nu știți ce să mai gătiți pentru un prânz sau o cină în familie, încercați rețeta Cartofi cu păstăi de fasole în sos de roșii cu usturoi. O mâncare de vară rapidă și gustoasă, dar și foarte sănătoasă.
Rețeta Cartofi cu păstăi de fasole în sos de roșii cu usturoi - Ingrediente
- 600 g cartofi albi
- 600 g păstăi de fasole verde
- 1 kg roșii
- 1 ceapă
- 4-5 căței de usturoi
- frunze de busuioc
- 1 crengută de cimbru
- 1 crengută de rozmarin
- sare și piper
- 1 legătură de mărar verde
- 2 linguri de ulei
Rețeta Cartofi cu păstăi de fasole în sos de roșii cu usturoi - Preparare
Se pune un vas cu apă și sare la fiert. Când atinge punctul de fierbere se opăresc roșiile pentru 2-3 minute. Se scot roșiile iar în locul lor se blanșează păstăile de fasole, curățate de capete. Se scot în apă rece pentru a-și păstra culoarea.
Roșiile se lasă să se tempereze și se curăță. Se toacă în sferturi sau în bucăți mai mari.
Se pune uleiul într-un vas, la încins și se călesc în el, ceapa și 3-4 căței de usturoi, tocate mărunt. Când acestea se pătrund, se adaugă roșiile și se lasă să fiarbă , se 5-6 minute. Se adaugă cartofii curățați și tăiați în bucăți mai mari, se completează cu puțină apă fierbinte, iar când cartofii sunt pătrunși, se adaugă păstăile de fasole curățate de capete, crenguțele de rozmarin și cimbru și se lasă mâncarea la fiert, pentru aproximativ 10 minute. Se scot crenguțele de rozmarin și cimbru, se adaugă mărarul tocat, frunzele de busuioc, tocate și 1-2 căței de usturoi, răzuiți. Se mai asezonează gustul cu sare și piper și se mai fierbe mâncarea de Cartofi cu păstăi de fasole în sos de roșii cu usturoi 5-6 minute.
Vedeți și rețeta Mâncare de cartofi cu ceapă verde și usturoi verde!
Citiți și rețeta lui Vlăduț: Fasole Țărănească!