Mâncărurile de cartofi sunt cele mai populare în bucătăriile românilor, pentru că se pot asezona cu o varietate de alte ingrediente, sunt gustoase, sățioase și ieftine.Pentru azi,o rețetă de post: Mâncare de cartofi cu ceapă verde și usturoi verde.
Ingrediente pentru rețeta Mâncare de cartofi cu ceapă verde și usturoi verde
- 1 kg cartofi albi
- 2 legături de ceapă verde
- 1 legatură de usturoi verde
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar( opțional)
- 400 gr pastă de roșii cu ardei
- boia de ardei dulce și iute
- 50 ml ulei de floarea soarelui sau de măsline
- sare și piper, după gust
- 1 crenguță de cimbru
- 2 foi de dafin
Mod de preparare pentru rețeta Mâncare de cartofi cu ceapă verde și usturoi verde
Cartofii se spală bine pe coajă și se fierb în apă cu sare până sunt ușor pătrunși.
Se scot, se trec prin jet de apă rece, se curăță și se taie în cuburi mari.
Se spală si se toacă mărunt ceapa verde și usturoiul verde, apoi se călesc în ulei încins.
Se adaugă pasta de roșii cu ardei copți și o ceașcă de apă fierbinte și se lasă la fiert 10 minute, după care se adaugă cartofii. Se mai completează cu apă fierbinte cât să fie bine acoperiți. Se adaugă foile de dafin și crenguța de cimbru și se lasă delicioasa mâncare de cartofi cu ceapă verde și usturoi verde să mai fiarbă 10-15 minute, asezonându-i gustul cu sare și piper.
După stingerea focului se presară verdeața tocată.
Poftă bună!
Tot din categoria mâncărurilor de post cu cartofi, puteți încerca această rețetă rapidă și ușoară de cartofi tărănești.
Rețetă de post. Salam de biscuiți cu nucă și rahat... Cea mai bună pască fără aluat. Ingredientul ce poate schimba complet rețeta...