Din secretele bucătăriei „Chefi la cuțite”! Cum gătești cei mai buni cartofi franțuzești din lume, ca la carte!
Dacă te-ai săturat de rețetele banale și vrei să aduci un plus de savoare pe masa ta, atunci cu siguranță rețeta noastră de cartofi franțuzești e fix mâncarea de care ai nevoie!
Publicat: Luni, 18 Decembrie 2017, 13:30 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:29Dacă te-ai săturat de rețetele banale și vrei să aduci un plus de savoare pe masa ta, atunci cu siguranță rețeta noastră de cartofi franțuzești e fix mâncarea de care ai nevoie!
Pentru a pregăti această rețetă vom avea nevoie de câteva ingrediente:
- Cartofi
- 300-400 ml lapte
- 200-300 g brânză de vacă slab sărată
- Smântână
- Nușcoară
- 500 gr mușchi file
- Cașcaval
- 3 ouă
- 250 gr de smântână
- Sare și piper
- Nucșoară
Cum se prepară această nebunie culinară?
Cartofii se pun la fiert și apoi se taie rondele. Peste ei se presară mușchiul file tăiat sub formă de fideluță subțire și rumenit într-o tigaie. Laptele, Smântâna, brânza și laptele se bat toate în același vas.
Se pune sare, piper și nucșoară după gust și se toarnă peste rondelele de cartofi așezate într-o tavă de copt. Se dă totul la cuptor. Când vedem că această compoziție se întărește, presărăm cașcaval ras și mai lăsăm până ce acesta se topește și devine arămiu.
Poftă bună!