Cea mai simplă rețetă de pandișpan cu căpșuni - rețeta lui Vlăduț
Pentru că este vineri, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o delicioasă rețetă de prăjitură cu căpșuni, pe care a denumit-o ”Prăjitură moțată".
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 08 Mai 2020, 14:39 | Actualizat: Vineri, 08 Mai 2020, 14:46- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Prăjitura moțată este de fapt un pandișpan mai deosebit, cu multe căpșuni proaspete, românești.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de pandișpan cu căpșuni:
- 8 ouă
- 8 linguri de unt cu 82% grăsime
- 1 praf de sare
- 8 linguri de zahăr pudră
- 8 linguri făină
- 250 gr căpșuni
- 250 gr frișcă bătută
Cum preparăm Rețeta de pandișpan cu căpșuni
Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri, ca la orice rețetă clasică de pandișpan.
Albușurile se presară cu sare și se mixează spumă, apoi se adaugă, treptat, jumătate din cantitatea de zahăr pudră. Se va obține o bezea fermă și cristalină.
Gălbenușurile, de asemeni se presară cu puțină sare și se mixează cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr, până devin spumoase. Apoi se adaugă untul topit și temperat, se omogenizează compoziția și se încorporează în ea, bezeaua de labușuri.
La final, se încorporează și făina.
Pe aceeași temăCompoziția obținută se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt și se nivelează uniform. Se înfig căpșuni în ea, din loc în loc.
Blatul de pandișpan cu căpșuni se coace pentru 30 de minute la 170 de grade.
Se lasă la răcit, se decorează cu frișcă bătută și căpșuni și se mai dă la rece pentru o oră, inainte de a o porționa.
Sfatul lui Vlăduț este ca la prepararea oricărui pandișpan cu fructe zemoase, să se tapeteze tava la bază cu biscuiți sfărâmați. Aceștia vor absorbi sucul lăsat de fructe, în timpul tratamentului termic.
Urmăriți materialul video de mai jos, pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț: