Cheesecake cu alune de pădure, ananas și afine. Un desert rapid cu o combinație demențială de arome: scorțișoară și mentă.
Publicat: Vineri, 27 Octombrie 2017, 15:25 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:10Simplu și ușor de preparat, cu ingrediente puține și la îndemână, acest cheesecake cu alune de pădure și afine, plăcut aromat, poate deveni desertul tău preferat, imediat ce l-ai încercat.
Ingrediente
- 150 g biscuiți cu scorțișoară
- 75 g unt
- 50 g alune de pădure
- 1-2 linguri de lapte
- 100 g afine
- 125 g zahăr
- 250 g cremă de brânză Philadelphia
- 100 g frișcă bătută
- frunze de mentă
- 2 rondele de ananas din compot
Mod de preparare cheesecake cu alune de pădure, ananas și afine
Pentru stratul de biscuiți, se trec biscuiții cu alunele prin robot, apoi se amestecă cu untul moale și 1-2 linguri de lapte.
Se asamblează stratul de biscuiți într-un inel metalic.
Se păstrează câteva alune și pentru decor.
Pentru crema de brânză, se mixează brânza cu frișca, adăugând și zahăr pudră, după gust și frunze de mentă rupte mărunt.
Se toacă ananasul în cuburi mici și se adaugă în crema de brânză.
Peste stratul de biscuiți se așază un strat de afine, apoi crema de brânză.
Se decorează cu frunze de mentă, alune, afine și cuburi mici de ananas.