Clătite umplute și gratinate cu brânzeturi, scăldate în sos picant de roșii. Un preparat de nerefuzat!
Ne plac clătitele ca desert, dar sunt tare bune și în varianta „Clătite umplute și gratinate cu brânzeturi, scăldate în sos picant de roșii”!
Publicat: Joi, 04 Ianuarie 2018, 09:22 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:27Ne plac clătitele ca desert, dar sunt tare bune și în varianta „Clătite umplute și gratinate cu brânzeturi, scăldate în sos picant de roșii”!
Ingrediente
- Pentru aluat de clătite:
- 3-4 ouă
- 500 ml lapte
- 250 ml apă minerală
- 250 g făină
- sare
- piper
- cimbru
- oregano
- pătrunjel verde
- 1 lingură ulei de măsline
- Pentru umplut:
- 1 kg carne de vită
- apă
- ulei de măsline
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1-2 cartofi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 rădăcină țelină
- 3 ardei tricolori
- sare
- piper
- Pentru sos:
- 800 g roșii în bulion
- sare
- piper
- 1 ceașcă supă de vită
- 1 lingură ulei de măsline
- rozmarin
- busuioc
- Pentru gratinat clătitele:
- 250 g cașcaval
- 50 g parmezan
Mod de preparare Clătite umplute și gratinate cu brânzeturi, scăldate în sos picant de roșii
Pentru aluatul de clatite, se amestecă ouăle cu uleiul, sarea și condimentele, se adaugă laptele, apa minerală, apoi făina în ploaie și la final, câteva fire de pătrunjel tocat mărunt.
Se coc clatitele într-o tigaie antiaderentă, pe ambele părți.
Pentru umplutură, se fierbe carnea de vită în apă cu sare, se adaugă, pe parcurs ceapa, un morcov, o jumătate din rădăcina de pătrunjel, și o jumătate din cea de țelină, doi cartofi, toate tocate în cuburi, ca pentru o supă normală.
într-o tigaie, se călesc în ulei de măsline, o ceapă, un morcov și jumătățile de la celelalte legume, precum și cei trei ardei, toate tocate în cuburi.
Cand carnea și legumele din supă sunt bine fierte, se strecoară și se lasă la răcit.
Carnea se taie în cuburi și se amestecă cu legumele răcite și cu cele călite și mult pătrunjel verde.
Cu acest amestec se umplu clătitele, care se vor da la cuptor pentru 10 minute, gratinate cu cașcaval ras și parmezan.
Pentru sos, se pune bulionul la fiert cu o ceașcă de supă în care a fiert carnea, un cățel de usturoi dat pe răzătoare, o crenguță de rozmarin, sare, piper și se fierbe până când scade consistent și se accentuează gustul.
La final, se aromatizează cu frunze de busuioc.
Sfat important!
- Atunci când se scoate carnea din supă, să se tempereze în apă rece, pentru a-i opri procesul de înnegrire!