Conserve pentru iarnă. Gogoșari umpluți cu salată de varză la borcan
Foarte buni vor fi mai târziu acești gogoșari umpluți cu salată de varză la borcan, lângă orice friptură, sau orice garnitură.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 19 Septembrie 2019, 08:24 | Actualizat: Luni, 21 Septembrie 2020, 09:50
Gogoșarii se păstrează ușor crocanți, iar salata de varză albă cu varză roșie le va înnobila gustul.
Rețeta Gogoșari umpluți cu salată de varză la borcan - Ingrediente
- 10 -12 gogoșari (aproxi,ativ 2 kg)
- 1 kg varză albă
- 500 gr varză roșie
- 300 gr morcovi
- 1 rădăcină țelină + frunzele
- 1 conopidă mică
- puțin hrean
- 1 linguriță sare grunjoasă
- Pentru soluția lichidă:
- 500 ml oțet
- 1 l apă
- 2 linguri sare de murături(cam 50 g)
- 1 plic condimente pentru murături
- 2-3 foi de dafin
- 100 gr zahăr
Rețeta Gogoșari umpluți cu salată de varză la borcan - Preparare
Pregătim mai întâi salata de varză.
Tocăm varza alba și varza roșie fideluță, ca pentru salata clasică de varză.
Într-un vas încăpător punem cele două tipuri de varză, le amestecăm bine și le frecăm cu puțină sare.
Morcovii și țelina, se dau pe răzătoarea mare, se adaugă peste varză și se amestecă.
Lăsăm salata de varză să se odihnească 10-15 minute, timp în care pregătim gogoșarii.
Spălăm gogoșarii și, cu ajutorul unui cuțit cu vârf ascuțit, decupăm cotoarele.
Cu o linguriță răzuim nervurile din interior și îi scuturăm bine de semințe, fără a-I spăla în interior.
Vedeți și Rețeta Gogoșari în sos de muștar!
Scurgem bine salata de varză, de lichid și umplem cu ea cupele de gogoșari.
Cum punem Gogoșari umpluți cu salată de varză la borcan!
La baza unui borcan de 4, maxim 4,5 l, așezăm frunze de țelină bine spălate și câteva rondele de hrean, curățat.
Peste acestea, așezăm gogoșarii umpluți cu salată de varză, presându-i ușor să încapă bine.
Printre gogoșarii umpluți cu salată de varză, vom adăuga buchețele de conopidă și frunze de țelină, precum și mici rondele de hrean, dar și salată de varză, dacă mai rămâne.
CITIȚI și Rețeta Gogoșari în sos de roșii!
Amestecăm într-un vas zeama de la salata de varză cu apă până se completează cantitatea trecută la ingredient și oțetul.
Adăugăm sarea, zahărul și condimentele, și fierbem compoziția pentru câteva clocote, până se topește zahărul și sarea.
Așezăm sub borcan lama unui cuțit și turnăm peste gogoșari, compoziția lichidă, fierbinte și strecurată.
Înfiletăm capacul și agităm bine borcanul, pentru a pătrunde lichidul prin toate golurile.
Dacă este cazul, desfacem capacul și completăm cu lichid.
Învelim borcanul cu o pătură și îl lăsăm acolo până se răcește, apoi îl putem trece în cămară.