Conserve pentru iarnă. Rețetă de gogoșari pentru iarnă opăriți
Conserve pentru iarna. Toti avem printre amintirile copilariei camara bunicii plina de conserve delicioase pe care le savuram pe timpul iernii. Aceasta reteta de gogosari opariti in otet este una simpla si gustoasa care rezista garantat peste iarna.
Publicat: Vineri, 19 Octombrie 2018, 13:42 | Actualizat: Duminica, 22 Noiembrie 2020, 14:40- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Conserve pentru iarnă. Toți avem printre amintirile copilăriei cămara bunicii plină de conserve delicioase pe care le savuram pe timpul iernii. Această rețetă de gogoșari opăriți în oțet este una simplă și gustoasă, care rezistă garantat peste iarnă.
Ingrediente pentru rețeta de gogoșari pentru iarnă
- 5 kg gogoșari
- un litru oțet de vin
- 250 g zahăr
- 250 ml ulei
- 3 linguri sare grunjoasă
- o lingură piper boabe
- 10 foi de dafin
- 4 bucăți de hrean
Mod de preparare pentru rețeta de gogoșari pentru iarnă
Punem într-o cratiță un litru oțet de vin și adăugăm zahărul, sarea, boabele de piper, foile de dafin și uleiul. Deoarece gusturile diferă de la o persoană la altă, ar fi bine să gustăm compoziția și, dacă mai e cazul, să-i mai adăugăm sare sau zahăr. Punem cratiță la fiert și adăugăm bucățile de gogoșari în momentul în care oțetul începe să fiarbă (să clocotească). Apoi dăm focul la minim, lăsăm gogosarii în oțet câteva minute (cât să se opareasca) și repetăm procedeul de câte ori este nevoie pentru a-i termină de opărit pe toți.
Pentru a nu avea surprize peste iarnă, trebuie să ne asigurăm că borcanele în care vom pune gogosarii în oțet sunt bine spălate și neapărat uscate. Tăiem hreanul în șuvițe subțiri și punem câteva în fiecare borcan. Apoi așezăm gogosarii în borcane și, pentru a nu se rupe, încercăm să nu-i înghesuim prea tare. Printre ei mai adăugăm și câteva șuvițe de hrean și foi de dafin din compoziția de oțet.
După ce am umplut borcanele cu gogoșari (cât încă sunt călduți, nu trebuie să-i lăsăm să se răcească), turnam peste aceștia oțetul fierbine. Infiletam foarte bine capacele borcanelor cu gogoșari în oțet și le așezăm cu capacul în jos. N-ar strică să le acoperim și să le lăsăm să stea așa până a două zi. Din ingredientele acestei rețete eu am obținut șapte borcane mari (de 800).
Sursa:barbatlacratita.ro