Cotlete de berbecuț marinate, cu salată caldă de legume la grătar și sos de iaurt cu mentă
Pentru iubitorii preparatelor din carne de miel, o delicioasă rețetă: Cotlete de berbecuț marinate, cu salată caldă de legume la grătar și sos de iaurt cu mentă.
Publicat: Marti, 17 Septembrie 2019, 21:55 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:07- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru iubitorii preparatelor din carne de miel, o delicioasă rețetă: Cotlete de berbecuț marinate, cu salată caldă de legume la grătar și sos de iaurt cu mentă.
Rețeta Cotlete de berbecuț marinate, cu salată caldă de legume la grătar și sos de iaurt cu mentă - Ingrediente
- 20 cotlete de berbecut
- Sare și piper
- oregano proaspăt
- busuioc proaspăt
- cimbrisor proaspăt
- brocolli colorat sau verde
- ardei roșu, verde și galben
- zucchini
- ceapa
- usturoi
- cuscus
- ulei de măsline,
- curcuma(condiment uscat)
- ghimbir proaspăt
- susan alb și negru
- paprica afumată
- iaurt grecesc
- mentă proaspată
Rețeta Cotlete de berbecuț marinate, cu salată caldă de legume la grătar și sos de iaurt cu mentă - Preparare
Se pune cușcușul la fiert, conform instrucțiunilor de pe pachet.
Se marinează cotletele de berbecuț cu ulei de măsline, sare, piper, paprica afumată, curcuma și ierburi aromate.
Citiți și Rețeta Cotlete de berbecuț în crustă de fistic cu sos de vin și souflee de dovlecel!
Se pregătesc legumele pentru grill: se curăță, se taie în fâșii, se rumenesc ușor la grill, apoi se trag la tigaie cu puțin ulei și usturoi.
Se prepară un sos de iaurt cu mentă toccata mărunt și 2 căței de usturoi striviți și frecați cu puțin ulei, care se ține la rece până va fi servit.
Cotletele mainate se rumenesc pe grill, apoi se servesc cu legumele și sosul de iaurt.
Vedeți și Rețeta Cotlete de miel în crustă de ierburi și mamaligă cu busuioc și parmezan!