Cum faci cea mai bună cafea turcească la ibric! Chef Scărlătescu a dezvăluit secretul
Diminețile sunt mult mai frumoase atunci când poți savura în liniște o cafea aromată, ce îți dă energie pentru toată ziua. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit cum se face cea mai bună cafea turcească la ibric!
Publicat: Marti, 01 Octombrie 2019, 09:48 | Actualizat: Marti, 05 Ianuarie 2021, 21:06- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
În culisele emisiunii Chefi la cuțite, cei trei jurați decid să savureze o cafea. Totuși, Florin Dumitrescu a fost cel care s-a dat de gol că nu știe să facă o cafea turcească, la ibric.
Cătălin Scărlătescu, mai bătrân și mai înțelept, a decis să-i arate secretul pe care el l-a învățat de la o turcoaică!
Cum se face cafeaua turcească la ibric, potrivit lui Cătălin Scărlătescu de la „Chefi la cuțite”
Pentru a face cafea turcească la ibric se pune apă la fiert și pentru fiecare ceașcî se adaugă câte o linguriță de zahăr. Apoi, pentru fiecare porție ce urmează să fie servită se pun două lingurițe de cafea.
Se lasă la fiert și când a început să dea în clocot, se varsă sau se pune cu o lingură caimac în fiecare ceașcă. Apoi se toarnă cafeaua turcească din ibric și se savurează din plin cu dulceață, cu rahat turcesc sau cu orice ne mai poftește sufletul!
Urmărește clipul video de mai sus din emisiunea „Chefi la cuțite” ca să descoperi sfaturile lui Cătălin Scărlătescu pentru a obține o delicioasă cafea turcească la ibric.