Cum se prepară pâté de foie gras, un deliciu culinar franţuzesc pe care îl poţi face şi tu acasă! Cea mai simplă REŢETĂ şi secretul pe care îl ştiu doar chefii parizieni!
Chiar dacă trăieşti în România şi nu ţi-ai luat (încă!) bilet de avion cu destinaţia Franţa, deliciile franţuzeşti pot fi preparate şi la tine în bucătărie! Rețetă franțuzească de pâté de foie gras este mai simplă decât ai putea crede, tot secretul e să cântăreşti foarte bine cantităţile de ingrediente:
Publicat: Marti, 31 Octombrie 2017, 11:41 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:32Chiar dacă trăieşti în România şi nu ţi-ai luat (încă!) bilet de avion cu destinaţia Franţa, deliciile franţuzeşti pot fi preparate şi la tine în bucătărie! Rețetă franțuzească de pâté de foie gras este mai simplă decât ai putea crede, tot secretul e să cântăreşti foarte bine cantităţile de ingrediente:
Ingrediente necesare:
1,6 kg ficat de gâscă;
o lingură sare de mare;
1/2 linguriță piper negru măcinat;
1/4 linguriță nucșoară (proaspăt răzuită);
o lingură cognac;
merișoare;
vin roșu;
lapte;
dulceață de ceapă
pâine prăjită.
Mod de preparare:
Se dizolvă sarea de mare în lapte, apoi se adaugă ficatul, se acoperă cu lapte și se lasă 1-2 ore la frigider. După două ore se scoate ficatul din lapte și se lasă 15 minute la temperatura camerei.
Se curăță ficatul bine de pieliță, se taie bucăți, se presară cu condimente, sare, congnac și vin și se pune la cuptor, la 100 grade Celsius, timp de 40 de minute. Apoi se pasează cu furculița și se dă la rece.
Se montează pe suport de pâine prăjită, cu dulceață de ceapă.
Sursă reţetă: Sătmăreanul.net
Sursă foto: D'Artagnan.fr