Dorada al fornă aqua pazza . O rețetă cu specific italienesc.
Pentru iubitorii preparatelor cu pește, puteți încerca o combinație cu specific italienesc: Dorada al fornă aqua pazza.
Publicat: Luni, 12 Noiembrie 2018, 21:41 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:26- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru iubitorii preparatelor cu pește, puteți încerca o combinație cu specific italienesc: Dorada al fornă aqua pazza.
Ingrediente pentru rețeta Dorada al fornă aqua pazza
- 4 buc. dorada de 300g - 400g, fiecare
- 100 ml vin alb
- 30 g sare
- 10 g piper alb
- 10 g rozmarin proaspăt
- 50 g usturoi
- 500 g roșii cherry
- 500 g zucchini
- 100 g pătrunjel
- 200 ml ulei de masline
- 100 g unt
Mod de preparare pentru rețeta Dorada al fornă aqua pazza
Se filetează bucățile de pește.
Se prepară o marinadă din usturoi pisat cu sare, piper și ulei de măsline și se ung bucâțile de pește cu aceasta.
Se înfășoară în folie de aluminiu și se dau la cuptor pentru 30 de minute la foc mediu.
Din restul de pește se pregătește o supă cremă, cu zucchini, usturoi, rozmarin, pătrunjel verde și unt.
Roșiile cherry se trag ușor la tigaie în puțin ulei de măsline.
Cu aceste preparate se servesc bucățile de dorada.
Poftă bună!