Dulceață de fructe de soc. Rețetă de la Mănăstirea Sihăstria Putnei
Pe lângă florile de soc folosite pentru socată și sirop de soc, putem utiliza fructele de soc pentru a obține o dulceață delicioasă. Iată rețeta de dulceață de fructe de soc de la Mănăstirea Sihăstria Putnei.
Publicat: Luni, 08 Iulie 2019, 13:38 | Actualizat: Luni, 08 Iulie 2019, 13:50- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pe lângă florile de soc folosite pentru socată și sirop de soc, putem utiliza fructele de soc pentru a obține o dulceață delicioasă. Iată rețeta de dulceață de fructe de soc de la Mănăstirea Sihăstria Putnei.
Nu a venit vara în totalitate dacă nu miroase peste tot a soc și abia aștepți să servești o socată rece la o terasă, la mare. Pe lângă socată, poți folosi fructele de soc și pentru a obține o dulceață delicioasă. Fructele de soc au un conţinut bogat de proteine, potasiu, vitamina C şi vitamina A.
Călugării de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, din judeţul Suceava, sunt recunoscuţi pentru măiestria cu care reuşesc să echilibreze bucatele pe care le pun pe masa credincioşilor în zile de sărbătoare. Între reţetele cunoscute şi apreciate de vizitatori este şi dulceaţa de soc. Iată o rețetă de la Mănăstirea Sihăstria Putnei de dulceață din fructe de soc care te va ajuta să îndulcești întreaga familie.
Dulceață din fructe de soc – Ingrediente
-1 kg fructe de soc
-1 kg zahăr
Dulceață din fructe de soc – Mod de preparare
Mai întâi se aleg fructele coapte de pe ciorchine, se spală cu grijă și se strecoară printr-o sită deasă sau printr-un tifon. Într-un vas, punem alternativ un strat de fructe și unul de zahăr, iar apoi le punem la rece până a 2-a zi. Peste această compoziție stoarcem zeama de la o lămâie și punem vasul la foc mic timp de 15 minute, până se topește zahărul.
După topirea zahărului, se fierbe în continuare acest amestec, pentru 40 minute, la foc mai mare. Compoziţia nu se amestecă, pentru că există riscul strivirii bobiţelor şi atunci dulceaţa poate să capete un minus la capitolul estetică. Spuma ce se acumulează la suprafață se îndepărtează, iar dulceața fierbinte se toarnă în borcanele încălzite în prealabil. După ce dulceața a prins o pojghiță, poți pune capacele peste borcane. Acestea trebuie ținute în cămară.
Citește și:
Socată.Trei metode simple de a face socata, băutura cea mai apreciată din sezon
Dulceață de caise cu migdale. O dulceață plină de gust, aromă și culoare.
Cum faci cea mai bună dulceață de cireșe. Rețeta de pe vremea bunicii, fără conservanți
Sursă foto: retetefeldefel.ro