Egusi soup. Rețetă de supă cu semințe din bucătăria nigeriană
Pentru că adesea ne tentează să încercăm rețete de preparate din bucătăriile altor țări, avem o rțetă de supă cu semințe din bucătăria nigeriană, rețeta Egusi soup, preparată în cadrul emisiunii culinare ”Chefi la cuțite” de către un concurent nigerian.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 20 Octombrie 2020, 08:52 | Actualizat: Joi, 11 August 2022, 09:27În ediția 19 din sezonul 8 „Chefi la cuțite”, concurentul Okpata Godspower Morris, un tânăr nigerian a preparat o rețetă de supă foarte consistentă și hrănitoare, pe bază de semințe de pepeni africani, dorind pe această cale să promoveze bucătăria africană, dar și să treacă mai departe în concurs!
Iată ce ingrediente a folosit pentru rețeta de supă cu semințe din bucătăria nigeriană - Egusi soup:
- 100 gr semințe de pepene african
- 500 gr carne tocată de carne de vită
- 100 ml de ulei de arahide
- 2 roșii mari
- 1 ceapa mică
- 1 legătură de ceapă verde
- 2 ardei habanero
- 200 ml sos de roșii
- 2-3 linguri pastă de roșii
- 500 ml apă
- 500 gr raci
- 500 gr spanac proaspăt, spălat și tocat
- sare, piper și curry, după gust
Egusi soup. Rețetă de supă cu semințe din bucătăria nigeriană - Preparare
Mai întâi se mărunțesc semințele de pepene într-un blender până rezultă o pudră fină.
Se spală carnea de vită și se toacă în cuburi mici. Se condimentează cu sare și piper.
Se încinge uleiul la foc mediu spre mare și se călește ceapa verde, tocată. Se condimentează cu puțin curry.
Se adaugă carnea de vită și se sotează timp de 3 până la 5 minute sau până se rumenesc,cubulețele dar nu sunt pătrunse definitiv.
Pe aceeași temăSe adaugă în recipientul blenderului roșiile, ceapa și ardeiul și se pasează aproximativ 30 de secunde sau până se omogenizează sosul. Sosul de roșii se adaugă peste carne, se reduce focul la mediu spre scăzut și se acoperă vasul. Se lasă la foc timp de 20 până la 30 de minute sau până când carnea este pătrunsă.
Apoi se adaugă sosul de roșii, apă și racii măcinați foarte fin în blender. Se mai fierbe supa cu semințe din bucătăria nigeriană timp de 10 minute.
Apoi se adaugăi spanac tocat și semințele de pepene măcinate și se mai fierbe supa încă 10 minute.
Supa se servește cu o gălușcă preparată din griș cu apă.
Foarte interesantă rețeta Egusi soup, rețetă de supă cu semințe din bucătăria nigeriană, cred că merită să facem rost de ingrediente și s-o testăm și noi!
Pe aceeași temăÎndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!