Fasole cu ciolan afumat. Un preparat tradițional, de nerefuzat!
Publicat: Luni, 16 Aprilie 2018, 21:07 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:25Una dintre cele mai apreciate rețete tradiționale, este rețeta de fasole cu ciolan afumat, atât de gustoasă și de nerefuzat!
Ingrediente pentru rețeta de fasole cu ciolan afumat
- 1 kg fasole boabe
- 1 ciolan afumat
- 300 g slănină de casă
- muraturi de casă
- vin ars
- 2 rădăcini de păstârnac
- 5 morcovi
- 1 kg ceapă
- 2 buc. ardei gras roșu
- 400 g pastă de tomate
- sare
- vegeta de legume
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 l ulei
Mod de preparare rețeta fasole cu ciolan afumat
Se pune la fiert, în oala sub presiune, ciolanul afumat împreună cu fasolea hidratată în prealabil, o ceapă tocată, 2 morcovi tocați și păstârnacul tocat și se lasă ăa fiarbă.
Între timp, se toacă ceapa rămasă și ardeiul și se pun la călit, iar când sunt gata se adaugă pasta de tomate și se mai lasă pe foc până prinde consistența unui sos gros.
Se adaugă sosul peste fasolea și ciolanul, fierte și se mai lasă pe foc aproximativ 5 minute, potrivind gustul preparatului cu sare și vegeta.
Se prăjește slănina tăiată în bucăți și se adaugă în fasole spre final de fierbere.
Se serveștedelicioasa fasole cu ciolan afumat, cu murături de casa și un pahar de tarie.
O rețetă delicioasă este și rețeta de fasole bătută cu legume trase la tigaie și scăldate într-un sos delicios!