File de biban de mare cu piure de cartofi cu creveți și salsa de roșii cherry
Pentru iubitorii preparatelor pe bază de pește, dar și de creveți, o delicioasă rețetă din file de biban de mare cu piure de cartofi cu creveți și salsa de roșii cherry.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 06 Octombrie 2020, 09:26 | Actualizat: Sambata, 21 Noiembrie 2020, 19:22- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Vlăduț Manoliu, un concurent de 31 de ani, a preparat în cadrul ediției 13 din sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite”, o rețetă perfectă pe bază de pește cu piure de cartofi și creveți, alături de o salsa de roșii cherry.
Foarte bine au arătat preparatele, foarte gustoase au fost, drept pentru care concurentul a primit cele trei cuțite.
Ingrediente pentru Rețeta File de biban de mare cu piure de cartofi cu creveți și salsa de roșii cherry:
- 8 fileuri de biban de mare a câte 200 gr bucata
- 1 kg cartofi albi pentru piure
- 1kg creveți black tiger de captură, calibrul 21/30
- 400 gr unt
- 300 ml lapte dulce( 3.5% grăsime)
- 300 ml coniac
- 500 gr roșii cherry
- 50 gr busuioc fresh
- 50 ml oțet balsamic
- 100 ml ulei de măsline
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- sare și piper alb măcinat
- 50 gr cimbrișor fresh
- 3-4 căței de usturoi
Mod de preparare pentru Rețeta File de biban de mare cu piure de cartofi cu creveți și salsa de roșii cherry
Preparare file de biban.
Fileul de biban se crestează pe piele și ise lasă la odihnit presărat cu sare și piper, apoi se prajește într-o tigaie antiaderentă cu ulei de floarea soarelui, unt, cimbrișor și usturoi.
Preparare piure de cartofi cu creveți.
Cartofii se curăță, se taie in 4 și se pun la fiert în apă cu sare.
Creveții se curăță de cochilie și tendoanele de pe spate, iar cochiliile se pun la fiert în apă cu sare, pentru a pregăti un stock cu care se aromatizează piureul de cartofi.
Creveții se trag la tigaie în ulei de măsline, apoi se flambează cu coniac și la final se adaugă puțin unt, pentru cremozitate.
După ce au fiert cartofii, se scurg de toată apa, se pasează cu ajutorul zdrobitorului de cartofi și se amestecă cu laptele călduț, unt și stockul de creveți redus plus o parte din creveți tocați mărunt.
Preparare salsa de roșii cherry.
Roșiile cherry se taie în 4, busuiocul se toacă grosier și se amestecă. Se asezonează cu sare piper, ulei de măsline și puțin oțet balsamic .
Se așază pe farfurii mai întâi piureul de cartofi cu creveți, apoi bucățile de biban și alături, salsa de roșii cherry, dar și 2-3 creveți întregi.
Spor la preparat file de biban de mare cu piure de cartofi cu creveți și salsa de roșii cherry și poftă bună la savurat!
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!