Mini tarte aperitiv cu sfeclă roșie și cremă de brânză
Delicate și frumos colorate, aceste Mini tarte aperitiv cu sfeclă roșie și cremă de brânză, vor fi o adevărată încântare pe un platou cu aperitive.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 04 Iunie 2020, 09:17 | Actualizat: Joi, 04 Iunie 2020, 09:40Crema de brânză cu sfeclă roșie are un gust ușor dulce, ușor sărat, dar și ușor picant, iar coșulețele din aluat sunt crocante și completează perfect gustul și aspectul aperitivului.
Iată care sunt ingredientele pentru Rețeta Mini tarte aperitiv cu sfeclă roșie și cremă de brânză:
- Pentru aluat fraged:
- 1 ou
- 100 gr unt cu 82% grăsime
- 200 gr iaurt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
- 1 linguriță chimen măcinat
- 420 gr făină
- Pentru umplut:
- 2 buc. mici de sfeclă roșie, fiartă
- 200 gr brânză proaspătă de vaci
- 140 gr cremă de brânză cu verdeață
- puțină pastă de hrean, după gust
- sare
- câteva frunze de busuioc
Rețeta Mini tarte aperitiv cu sfeclă roșie și cremă de brânză - Preparare
Pentru aluat fraged de mini tarte, cernem făina într-un vas, o amestecăm cu un praf de sare și praful de copt și facem o adâncitură la mijlocul ei. Adăugăm acolo: oul, iaurtul amestecat cu bicarbonatul de sodiu, untul rece tăiat în bucăți mai mici și chimenul măcinat.
Amestecăm rapid ingredientele până vom obține un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios.
Împachetăm aluatul în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 30-40 de minute.
După acest interval, se porționează în mici sfere și se tapetează cu ele interioarele formelor de mini tarte. Aluatul de minitarte se înțeapă cu o furculiță, din loc în loc la bază, se acoperă cu hârtie de copt și se umple cu boabe de fasole. Se dau formele cu aluat de mini tarte la cuptor, la 180 de grade pentru 18-20 de minute.
Pe aceeași temăPentru umplutură, amestecăm cele două tipuri de brânză cu sfecla roșie tăiată în cuburi și cu pasta de hrean. Adăugăm și câteva frunze de busuioc tocate mărunt și omogenizăm amestecul.
Cu acest amestec umplem formele de mini tarte, după ce se răcesc.
Se păstrază la rece, în caserole cu capac, până în momentul servirii.
Spor și poftă bună!