Rețetă de mini tarte cu pui și legume, perfectă pentru gustări sau pachete

Dintr-un aluat fraged, simplu și ușor de preparat, cu legume asortate și piept de pui, putem pregăti o delicioasă Rețetă de mini tarte cu pui și legume, perfectă pentru gustări sau pachete.

mini tarte cu pui și legume

Aceste minunate gustări le putem prepara și atunci când ne rămâne puțină friptură pentru a doua zi, sau chiar cu pește, dacă dispunem de acesta, fie fript la grătar, sau din conservă.

Ce ne trebuie pentru Rețetă de mini tarte cu pui și legume:


  • Pentru aluat fraged:
  • 1 ou
  • 100 gr unt cu 82% grăsime
  • 200 gr iaurt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță chimen măcinat
  • 420 gr făină
  • Pentru umplut:
  • 500 gr piept de pui
  • 450 gr legume mexicane, congelate
  • 100 gr mozzarella răzuită
  • sare și piper
  • busuioc verde

Cum preparăm Rețeta de mini tarte cu pui și legume

Cernem făina într-un vas, o amestecăm cu un praf de sare și praful de copt și facem o adâncitură la mijloc. Punem acolo: oul, iaurtul amestecat cu bicarbonatul de sodiu, untul moale tăiat în bucăți mai mici și chimenul. Se mai pot pune diverse condimente și verdeață.

Amestecăm ingredientele, fie folosind mixerul cu brațele pentru aluaturi, fie frământănd cu vârfurile degetelor. Vom obține un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios.

Acoperim aluatul cu o folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 30-40 de minute.

Citește și: Rețeta de Tartă cu brânzeturi și ceapă roșie

Între timp, ne ocupăm de ingredientele pentru umplutură.

Pieptul de pui, fie îl fierbem în apă cu sare și condimente, fie îl preparăm la grătar, sau îl prăjim. Îl tăiem apoi în mici cubulețe.

Ideal ar fi să îl fierbem, iar în supa rămasă, fierbem și legumele mexicane pentru 5-6 minute. Vom rămâne astfel și cu o supă gustoasă, pe care o putem folosi ulterior la o mâncare de orez, la piure, sau cahiar la o supă cu găluște.

Amestecăm bucățile din piept de pui cu legumele scurse și răcite și adăugăm mozzarella răzuită, ca element de legătură între legume și piept de pui. Adăugăm și câteva frunze de busuioc pentru un plus de aromă.

Citește și: Rețeta de Tartă aperitiv cu brânzeturi și roșii cherry multicolore

Scoatem aluatul de la rece, îl împărțim în bucăți mai mici pe care le modelăm în forme sferice, apoi le întindem în foi mai subțiri, de forme circulare.

Cu jumătate din foile de aluat fraged tapetăm formele de minitarte în interior, le umplem cu ingredientele pentru umplutură, iar deasupra le acoperim cu restul de foi.

Crestăm puțin aluatul deasupra și coacem minitartele la 180 de grade, pentru 15-20 de minute, în cuptorul preîncălzit, în prealabil.

Le lăsăm să se tempereze și le putem servi simple, sau cu diverse sosuri.

Spor și poftă bună!

Ultimele știri