Mușchi de vită cu sos de parmezan și porcini
Pentru un meniu delicios de zi cu zi, o rețetă cu influiențe italienești: Mușchi de vită cu sos de parmezan și porcini.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 01 Octombrie 2020, 12:09 | Actualizat: Joi, 01 Octombrie 2020, 14:36Roxana Stegaru, o concurentă stabilită în Italia, a venit la ”Chefi la cuțite” în sezonul 8, pentru a-i cunoaște pe cei trei chefi pe care i-a impresionat cu povestea ei de viață, dar și cu preparatul pe bază de mușchi de vită cu hribi și sos de parmezan.
Ingrediente pentru rețeta Mușchi de vită cu sos de parmezan și porcini
-
Pentru friptură:
- 4 medalioane mușchi de vită
- sare și piper
- 2 căței de usturoi
- ulei
- unt
- rozmarin
- salvie
-
Pentru garnitură:
- 500 gr hribi/porcini
- sare și piper
- 2-3 căței de usturoi
- ulei de măsline și unt
-
Pentru sos:
- 600 ml smântână de gătit
- 250 gr parmezan
- sare și piper
- chimen și nucșoară
- felii de pâine crocante pentru servit
Mod de preparare pentru rețeta Mușchi de vită cu sos de parmezan și porcini
Preparare friptura din mușchi de vită.
Mușchiul de vită porționat în medalioane se asezonează cu sare și piper și se prepară la tigaie în ulei cu puțin unt. Se adaugă în tigaie și rozmarin și doi căței de usturoi ușor striviți.
Medalioanele din mușchiuleț de vită se rumenesc pe toate părțile, la foc iute, pentru a rămâne roze în interior.
Pe aceeași temăPreparare garnitură de porcini sau hribi.
Ciupercile porcini, sau hribi, cum mai sunt cunoscute, se taie în cuburi și se trag la tigaia în care s-a preparat mușchiul de vită. Se mai adaugă 1-2 căței de usturoi tocați mărunt, sare și piper după gust.
Se amestecă ciupercile porcinii constant pentru a se pătrunde uniform, iar spre final, se presară puțin parmezan, pentru gust și cremozitate.
Preparare sos de parmezan.
Se pune smântâna lichidă într-un vas, la foc mic și se amestecă până atinge punctul de fierbere. Se adaugă, treptat, parmezan răzuit fin și se amestecă până când sosul devine omogen și cremos. Sosul de parmezan se asezonează cu sare, piper, puțin chimen măcinat și puțină nucșoară.
Pe farfurii se așază mai întâi o felie de pâine crocantă, prăjită la cuptor, iar deasupra ei un medalion din mușchiul de vită. Se glazurează cu sosul de parmezan și se pun ciupercile porcini alături. Ca decor, specific italienesc, merge o frunză de salvie.
Așadar, dacă iubiți preparatele inspirate din bucătăria italiană, nu ezitați să încercați rețeta: Mușchi de vită cu sos de parmezan și porcini!
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!