Robert Vasiliu, un tânăr de 25 de ani, bucătar de meserie, a participat în sezonul 8 „Chefi la cuțite” cu gândul de a-i impresiona pe cei trei carismatici jurați cu o rețetă de paste proaspăt preparate în platoul emisiunii, pe care le-a asezonat cu ciuperci și mușchi de vită în sos de roșii.
Aparent banală, rețeta de paste cu mușchi de vită și ciuperci în sos de roșii a fost extrem de gustoasă, întrucât ingredientele au fost combinate perfect și chiar a primit aprecierile maxime.
Rețeta Tagliatelle cu muschi de vită și ciuperci în sos de roșii - Ingrediente:
-
Pentru tagliatelle de casă:
- 500 gr faina
- 5 ouă
- 1/2 linguriță sare
-
Pentru mușchi de vită și ciuperci în sos de roșii:
- 600 gr mușchi de vită
- 500 gr ciuperci champignon
- 300 gr roșii cherry
- 60 gr busuioc
- 15 gr rozmarin
- 100 ml ulei de măsline
- 150 gr unt
- curcuma
- sare și piper
- 2 legături pătrunjel
- 200 gr parmezan
- 700 ml vin alb sec
- 200 gr usturoi
- 200 gr ceapă
Rețeta Tagliatelle cu muschi de vită și ciuperci în sos de roșii - Preparare
Pregătim aluat de paste.
Se cerne făina într-un vas și se amestecă cu o linguriță de sare. Se adaugă, pe rând ouăle și se amestecă până se formează un aluat compact care se lasă la odihnit 10 minute. Se întinde aluatul într-o foaie subțire și se decupează fâșii din el. Fâșiile de aluat se lasă la uscat 30 de minute.
Citește și: Rețetă din bucătăria italiană: Tagliatelle cu zucchini și creveți
Pregătim mușchiul de vită și ciupercile în sos de roșii.
Tăiem mușchiul de vită în fâșii destul de subțiri, ciupercile și roșiile cherry vor fi tăiate, iar ceapa și usturoiul vor fi tocate mărunt.
Într-o tigaie, punem untul la topit împreună cu uleiul de măsline și adăugăm, mai întâi fâșiile din mușchi de vită. le amestecăm bine pînă se rumenesc ușor, apoi adăugăm ceapa tocată și usturoiul tocat, precum și ciupercile.
Amestecăm bine ingredientele, pentru câteva minute, apoi adăugăm roșiile și peste alte câteva minute, vinul.
Lăsăm toate ingredientele să fiarbă până se evaporă tot alcoolul. le asezonăm cu sare, piper, curcuma și rozmarin.
Când toate aceste ingrediente sunt aproape gata, fierbem și tagliatellele în apă cu sare. Le scurgem și le amestecăm cu ingredientele de mai sus. dacă necesită, mai adăugăm în sos și din apa în care au fiert tagliatellele.
Citește și: Rețetă de tagliatelle cu bacon crocant și gălbiori
Servim delicioasele tagliatelle cu muschi de vită și ciuperci în sos de roșii, presărate din belșug cu parmezan răzuit și pătrunjel verde.
Nu uităm nici de floricelele comestibile care dau culoare preparatului.
Spor și poftă bună!
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!
Aripioare înăbușite cu garnitură de cartofi mov. Reţeta lui Vlăduţ de la Neatza cu Răzvan şi Dani... Mușchi de vită cu sos de parmezan și porcini...