Orange chicken. Rețetă de piept de pui pane cu sos de portocale și orez în stil asiatic
Când arta se împletește cu pasiunea pentru gătit,mâncarea are gust și aspect plăcut, așa cum se poate vedea și în rețeta: Orange chicken, o rețetă de piept de pui pane cu sos de portocale și orez în stil asiatic, prezentată de Radu Ștefan Bănică alături de Ștefan Bănică Junior, la ”Chefi la cuțite”.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 29 Septembrie 2020, 11:11 | Actualizat: Marti, 29 Septembrie 2020, 12:20Radu Ștefan Bănică și tatăl său, Ștefan Bănică Junior au făcut un adevărat spectacol în bucătărie, la ”Chefi la cuțite” în sezonul 8, pregătind o minunată rețetă de orange chicken.
Delicioasa rețetă de orange chicken a fost pregătită îndeosebi, de Radu Ștefan Bănică, secondat de tatăl său, Ștefan Bănică Junior, care a executat cu umorul caracteristic, indicațiile fiului său.
Orange chicken. Rețetă de piept de pui pane cu sos de portocale și orez în stil asiatic - Ingrediente:
-
Pentru piept de pui pane:
- 4 buc piept de pui
- 375 gr făină
- 150 gr amidon porumb (cornstarch)
- 360 ml apă
- 1 ou
- sare și piper
- ulei pentru prăjit
-
Pentru sos de portocale:
- 2 portocale
- 1 lingură ulei de măsline
- fulgi de chili
- 1/2 lingură ghimbir răzuit
- 1 linguriță usturoi răzuit
- 50 gr zahăr alb
- 55 gr zahăr brun
- 60 ml oțet alb distilat
- 2 linguri sos de soya
- 2 linguri apă
- 2 linguri amidon
-
Pentru orez în stil asiatic:
- 1 lingură ulei de susan
- semințe de susan
- cimbru
- 400 gr orez
- 2 frunze de dafin
- 1 lămâie
Mod de preparare Orange chicken. Rețetă de piept de pui pane cu sos de portocale și orez în stil asiatic
Preparare piept de pui pane.
Într-un bol, se amestecă făina cu amidonul de porumb, un praf de sare, unul de piper, 1 ou și apă. Se obține un aluat ușor cursiv, mai consistent decât un aluat clasic de clătite.
Pieptul de pui se înfășoară în folie de prospețime și se bate ușor pentru frăgezire. Se taie în bucăți mici și se adaugă în aluatul de mai sus.
Cu o lingură, se iau bucăți din pieptul de pui amestecat cu aluat și se rumenesc în ulei încins.
Se scot pe prosoape de hârtie absorbantă.
Preparare sos de portocale.
Se pune într-o tigaie puțin ulei de măsline și se trage în el ghimbirul răzuit, cu puțin usturoi, de asemeni răzuit. Se amestecă bine, apoi se adaugă coaja de portocală, zahărul și se stinge totul cu oțet. Se amestecă bine până se caramelizează ingredientele, apoi se adaugă, pe rând restul ingredientelor și se fierbe sosul până devine consistent. Pieptul de pui pane se va rumeni ușor și se va colora în acest sos, înainte de servire.
Preparare orez în stil asiatic.
Se pune uleiul de susan într-o tigaie și se adaugă orezul. Se amestecă până se ung bine boabele de orez, apoi se completează cu apă fierbinte. Se lasă orezul să fiarbă, asezonându-l cu sare, piper, foi de dafin, iar la final, se amestecă cu zeamă de lămâie.
Pentru servire, se așază orezul pe farfurie, folosind o formă metalică pătrată, iar deasupra se va răsfăța pieptul de pui pane rumenit în deliciosul sos de portocale.
Extrem de gustos acest orange chicken, sau piept de pui pane cu sos de portocale și orez în stil asiatic, ce a meritat din plin trei cuțite.
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!