Brad Vee Johnson, un concurent care a cântat timp de 30 de ani alături de mult îndrăgita formație Boney M, a venit la emisiunea „Chefi la cuțite” să-i încânte pe cei trei chefi cu o rețetă de pui din bucătăria africană, preparată pe ritmurile celebrelor melodii de odinioară.
Ingrediente pentru rețetă de pui din bucătăria africană:
- 4 buc. piept de pui
- sparanghel verde
- șuncă feliată subțire
- orez sălbatic
- mazăre
- caju sau alune de pădure
- 2 cepe
- 1 cățel de usturoi
- 2 morcovi
- piper proaspăt măcinat
- ghimbir proaspăt
- sare
- coriandru proaspăt
- tarhon proaspăt
- cimbru proaspăt
- 2 ardei iuți (roșii)
- Sos Worcestershre
- ulei de măsline
- 1 cub concentrat de pui
- 2 lămâi proaspete
- capere
- orez basmati
Mod de preparare pentru rețetă de pui din bucătăria africană
Se toacă toate legumele și condimentele: 1 ceapa, chili-ul, usturoiul și se folosesc pentru marinarea pieptului de pui, împreună cu suc de lămâie, sos Worcestershire, ulei de masline, sare si piper. Se lasă pieptul de pui în marinadă, la rece, 30 de minute.
Apoi, se scurge, se crestează ușor pe ambele părți și se trage la tigaia încinsă cu ulei.
Într-o tigaie se călește în puțin ulei, o ceapa tocată cu coriandru, sare și piper. Se acoperă și se lasă la înăbușit până se degajă bine aromele. Se adaugă și concentratul de pui, iar la final, caperele.
Citește și: Rețetă dacică de urdă sărată și prăjită cu cârnăciori și jumări, servită cu mămăliguță
Se sotează sparanghelul ușor în unt cu puțin ulei, iar feliile de șuncă se rumenesc la cuptor pentru câteva minute.
Separat, se prepară orezul care se condimentează cu ghimbir, sare și piper, iar pentru cremozitate se adaugă și puțin unt.
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!
Rețetă dacică de urdă sărată și prăjită cu cârnăciori și jumări, servită cu mămăliguță... Ciuperci la grătar cu sos gorgonzola și nuci caramelizate. Rețeta lui Vlăduț...