Porc rumenit cu sos de oțet balsamic și miere, deliciu suprem în doar câteva minute!
Dacă vrei să încerci o rețetă cu adevărat gustoasă de friptură, atunci trebuie neapărat să înveți cum se face o porție spectaculoasă de carne porc cu sos de oțet balsamic și miere! O nebunie de preparat, la care succesul e garantat!
Publicat: Joi, 03 Octombrie 2019, 15:26 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:05Dacă vrei să încerci o rețetă cu adevărat gustoasă de friptură, atunci trebuie neapărat să înveți cum se face o porție spectaculoasă de carne porc cu sos de oțet balsamic și miere! O nebunie de preparat, la care succesul e garantat!
Începem prin a pune la încins o tigaie Regis Stone Copper Pan de 28 CM, fiindcă are un triplu strat special, antiaderent, ce o să ne permită să facem carnea de porc și sosul de oțet balsamic cu miere în același loc, fără grija urmelor de arsură.
Carnea porc se taie în bucăți sau cuburi de dimensiunea dorită, se adaugă sare și piper după gust, dar și două linguri de unt (pentru un plus de savoare). Bucățile le rumenim frumos pe ambele părți, apoi le scoatem pe o farfurie. Adăugăm o ceapă mică, niște căței de usturoi, ceapă verde tocată și niște cimbru și rozmarin, verzi sau uscate.
Le călim frumos, apoi adăugăm două linguri de unt, 3-4 linguri de oțet, 2-3 de miere și amestecăm. Desigur, după ce gustați, puteți potrivi sosul după bunul plac.
Se mai adaugă 2 lingurițe de muștar, bucățile de carne și...asta e tot!
Noi am folosit o tigaie Regis Stone Copper Pan 28 CM, datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă. Primul și cel mai important aspect este faptul că atât friptura, cât și sosul, și-au păstrat textura dorită de noi, dar și culorile vii. A folosit unt doar pentru a face sosul, căci alfel puteam găti o friptură delicioasă de porc și fără strop de grăsime! Motivul? Stratul special, antiaderent, ce conferă efectul de piatră încinsă, previne lipirea și tu poți să spui „adio” definitiv urmelor de arsură sau fumului neplăcut.
În al doilea rând, tigăile din gama Regis Stone au baza din oțel inoxidabil, permit distribuirea uniformă a căldurii și sunt mult mai rezistenta la zgârieturi, lucru ce le face mai calitative decât tigăile ceramice.
Chiar și concurenții din emisiunea Chefi la cuțite s-au convins de calitatea acestor produse, motiv pentru care gătesc toate preparatele cu ajutorul oferit de tigăile Regis Stone!