Pui fresh cu smântână și ciuperci, ca la mama acasă
Că se numește ”Pui fresh cu smântână și ciuperci”, sau, pe românește, ”Ciulama de pui cu ciuperci”, gătit ca la mama acasă, acest fel de mâncare este delicios și, cu siguranță, pe placul oricărui pofticios.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 17 Septembrie 2020, 14:13 | Actualizat: Joi, 17 Septembrie 2020, 15:13Mario Fresh, fostul concurent de la Asia Express, a venit în a șasea ediție din sezonul 8 „Chefi la cuțite” de la Antena 1, să-i impresioneze pe cei trei chefi, dar mai cu seamă pe Chef Bontea cu o rețetă de pui cu smântână și ciuperci, adică o delicioasă rețetă de ciulama de pui cu ciuperci, ca la mama acasă.
Rețeta Pui fresh cu smântână și ciuperci, ca la mama acasă - Ingrediente:
- 1 kg piept de pui
- 500 gr ciuperci champignon, albe
- 1 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- 50 ml ulei
- 400 ml smântână de gătit
- sare și piper
- Pentru garnitură:
- 400 gr orez
- sare și piper
- 1 ceapă 50 gr unt
- supă de pui
Rețeta Pui fresh cu smântână și ciuperci, ca la mama acasă - Preparare
Carnea de pui se taie în bucăți mici și se asezonează cu sare și piper, apoi se rumenește bine pe toate părțile, în ulei încins.
Se adaugă cepa tocată mărunt, usturoiul tocat și ciupercile feliate și se lasă la fiert până când se evaporă lichidul lăsat de ciuperci.
Se adaugă smântâna lichidă, se potrivește gustul cu sare și piper și se mai lasă preparatul pe foc până când sosul devine consistent.
Citește și Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă și gustoasă de paste
Pentru garnitură, se călește ceapa în unt topit cu puțin ulei, apoi se adaugă orezul spălat și bine scurs. Se completează cu apă fierbinte în proporție de 3:1 față de orez. Se lasă orezul la fiert până absoarbe toată apa și se asezonează cu sare și piper. La final, se mai adaugă un cub de unt, pentru cremozitate
Un preparat simplu și ușor, ca la mama acasă!
Pentru a-i impresiona pe cei trei chefi, mario a adăugat și puțin ulei de trufe peste orez.